Секрети українського виноробства: інтерв’ю з виноробом Димитрієм Камінським
Відзначити тяжку працю виноградарів та виноробів вирішили, запровадивши нове свято – День виноградаря та винороба. Його святкують в другу неділю листопада.
В Україні найбільшими винними регіонами безперечно вважають Причорномор’я, Бессарабію, Закарпаття та окуповані нині Приазов’я і Крим. Втім Поділля також історично було виноробним регіоном, спрямовані саме на те, щоб популяризувати його як винну туристичну дестинацію.
Наш край багатий на крафтові виробництва вин: винороби вирощують тут виноград, намагаються популяризувати бренд українського вина і розвивати винну культуру.
Димитрій Камінський — винороб в ефірі ТЕЛЕРАНОК СВІТАНОК розповів про процес виготовлення вина, етапи виробництва, класифікацію та характеристику виноградних вин. А також розказав чому професійні дегустатори аерують келих з напоєм.
Нагадаємо, у Вінниці тривали дні винної культури Vinnytsia Wine Days, присвячені темам виноробства і туризму. Вони стартували із великих професійних подій.