Юна вінничанка заспівала у Швейцарському місті Сьєрр на підтримку України

Юна вінничанка заспівала у Швейцарському місті Сьєрр на підтримку України

12:33 19.08.2022

Учениця Вінницької дитячої музичної школи №2 Жасмін Гьозалова виступила у концерті на підтримку українських біженців у Сьєрр (Швейцарія). Заспівала «Ой у лузі червона калина» та зірвала бурхливі оплески.

П’ять років тому багатодітна сім’я Гьозалових переїхала з Азербайджану до Вінниці, де донька вступила до музичної школи №2. Наразі вона вже перейшла у другий клас фортепіанного відділу. І хоча з початком повномасштабної війни родина виїхала до Швейцарії, дівчинка заняття музикою не полишає і мріє про якнайшвидше повернення в Україну.

Жасмін талановита та здібна учениця, - каже викладачка фортепіанного відділу ВДМШ №2 Наталія Харченко. – Вона опановує українську мову, любить співати, грати на фортепіано. Ми вивчили декілька українських пісень, які вона співає на різних заходах за кордоном.

Національний дух

Організатори концерту були вдячні за чудовий виступ і висловили слова поваги та підтримки нашим дітям. У залі панувала атмосфера патріотизму та національного духу.

Надихає, коли твої вихованці, хоч і далеко від України, продовжують плідно працювати та нести радість спілкування з музикою. Жасмін заспівала «Ой у лузі червона калина», а ще на початку лютого не всі б, можливо, й пригадали слова цієї пісні – тепер же її співають діти по всій країні й музиканти по всьому світі, - говорить викладачка фортепіанного відділу ВДМШ №2 Наталія Харченко.

Як повідомила пані Наталія, Жасмін наразі вивчає Гімн України, щоб вже 24 серпня виконати його на концерті в підтримку України.

Нагадаємо, літні канікули сповнені радості перемог. Вихованці Вінницької дитячої музичної школи №2 продовжують брати участь, у фестивалях-конкурсах Всеукраїнського та міжнародного рівнів й отримують чудові результати.

Читайте також

У День вишиванки двоє новонароджених вінничан отримали свій перший національний одяг
Детальніше
На початку літа у Вінниці відкриють пришкільні табори
Детальніше
Оновлена програма і сюрпризи! Golubenko у неділю з великими концертом у Вінниці
Детальніше
У Вінниці працівники ювенальної превенції разом із дітками виготовили український оберіг
Детальніше
Гумштаб організував черговий похід до зоопарку для дітей Вінницької громади
Детальніше
Юні вінницькі волонтери проведуть благодійний ярмарок "Код нації"
Детальніше