У Вінниці відбулась зустріч із письменницею Тамарою Горіха Зерня

У Вінниці відбулась зустріч із письменницею Тамарою Горіха Зерня

14:20 31.10.2022

За ініціативи Вінницької міської бібліотечної системи в рамках проведення IX осіннього книжкового фестивалю VinBookFest відбулася літературна зустріч із письменницею, волонтеркою, перекладачкою, лавреаткою Шевченківської премії Тамарою Горіха Зерня.

Українська письменниця, що підкорила серця читачів не тільки на Батьківщині, а й далеко за її межами, приїхала до Вінниці вдруге. Під час двогодинної зустрічі пані Тамара розповіла про волонтерську діяльність і небезпечні поїздки на Схід, пригадала історію створення та успішну презентацію першої книги в ветеранському наметі на Книжковому Арсеналі, поділилась думками про війну та її вплив на літературу.

У Вінниці відбулась зустріч із письменницею Тамарою Горіха Зерня

Тамара Горіха Зерня дебютувала на літературній ниві із романом «Доця», який отримав у 2019 році звання «Книга року» BBC. У ній письменниця розповідає про події чотирнадцятого року в Донецьку, а у наступному своєму творі – детективі «Принцип втручання» порушує болючу проблему адаптації людей після війни.

Ми – українці обов’язково переможемо, тому що як і герої моїх книг вміємо жити та єднатись, боронячи рідну землю, – наголосила письменниця Тамара Горіха Зерня.

Шанувальники таланту Тамари Анатоліївни мали змогу поділитись враженнями від прочитаних книг, поставити свої питання авторці та взяти у неї автограф.

У Вінниці відбулась зустріч із письменницею Тамарою Горіха Зерня

Організаторка фестивалю Тетяна Верещак разом із пані Тамарою відвідати Вінницьку бібліотеку-філію №1, одну з найстаріших книгозбірень міста. Її завідувачка Ольга Вергун провела екскурсію, розповіла про численні проєкти, живе спілкування з вінницькими письменниками й митцями, розмаїття майстер-класів та пізнавальних курсів, що увійшли в систему культурно-мистецьких заходів закладу.

Наша гостя переконалась, що сучасний бібліотечний простір – це водночас місце для рекреації та відкритий майданчик для навчання й роботи, – говорить в.о. директора ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Тетяна Верещак.

Ексклюзивний подарунок

По завершенню зустрічі Тамара Горіха Зерня подарувала бібліотеці ексклюзивну книгу Любові Загоровської «Моя УПА».

Маємо сподівання, що знайомство з талановитою письменницею стане надійним підґрунтям для подальшої співпраці в межах Вінницького книжкового фестивалю, – каже Тетяна Верещак.

Нагадаємо, 24 жовтня в обласному Молодіжному центрі "Квадрат" відбулася презентація мобільної бібліотеки Ideas Box ("Скринька ідей"). Її розробила благодійна організація Bibleotheques Sans Frontieres (Бібліотеки без кордонів).

Читайте також

У Вінниці презентували книгу, присвячену полеглому пілоту Дмитру Майбороді
Детальніше
З фасаду колишнього лялькового театру у Вінниці знімають казкову декоративну майоліку
Детальніше
Колективи майже з усієї країни з'їхались у Вінницю на міжнародний фестиваль "Барвінкове кружало"
Детальніше
Унікальність та автентичність: у Вінниці відкрили виставку творчих робіт молоді
Детальніше
У Вінниці презентували фотовиставку українського захисника Максима Кривцова
Детальніше
Майстеркласи, фудкорт та реабілітація: як пройшов Пироговський пікнік - 2024
Детальніше