Вінницькі шахісти здобули «золото» та «срібло» на чемпіонаті України

Вінницькі шахісти здобули «золото» та «срібло» на чемпіонаті України

12:04 05.07.2024

У місті Івано-Франківськ відбувся чемпіонат України з шашок-100 серед дітей та молоді. До чемпіонату долучилась збірна Вінницької області, до складу якої входили вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6.

Дворазовою чемпіонкою України стала вихованка вінницької школи Мар'яна Мирошниченко. Юна шашкістка виграла класику та швидку гру в категорії до 8 років серед дівчат та здобула срібло в блискавичній грі. Найкращий результат серед дівчат до 10 років продемонструвала Анна Сас. Крім «золота» у швидкій грі, дівчинка здобула «срібло» у класичній грі. Маємо й дві медалі серед хлопчиків до 8 років. «Срібло» у швидких шашках та «бронзу» в блискавичних до свого активу додав Сергій Мазур.

Підготував цих юних спортсменів до змагань тренер-викладач Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Леонов.

Усі ці нагороди – результат наполегливих тренувань наших дітей. Також дякуємо їхнім батькам та, зокрема, спортивному комітету за всебічну підтримку, яка дозволила нам взяти участь у змаганнях, – зазначив тренер.

А його колега Дмитро Мироненко підготував до змагань іще одного призера. Павло Жолоб серед хлопців до 19 років виборов «срібло» у швидких шашках та «бронзу» в блискавичній грі.

В цілому у змаганнях взяли участь сотня спортсменів, які представляли 11 обласних збірних. На дошках вирували справжні баталії. Наші юні спортсмени показали дуже гарний результат. Вітаємо їх та їхніх тренерів із вдалим виступом на чемпіонаті України – говорить директор Вінницької міської ДЮСШ № 6 Микола Боднар.

Нагадаємо, футболісти оновленого складу футбольного клубу "Нива" зіграли проти команди УПЛ "Чорноморець". В минулому році гра закінчилась поразкою вінничан, а вже зараз нивівцям вдалося зіграти внічию.

Читайте також

«Нива» (Вінниця) поступилася «Орлівці» у контрольному поєдинку – 2:3
Детальніше
Вінничани привезли срібну та бронзові нагороди з чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації
Детальніше
Вінницьких дітлахів запрошують в Академію футболу
Детальніше
"Нива" зіграла внічию із командою УПЛ "Чорноморець"
Детальніше
Відбудеться забіг в пам'ять про полеглих воїнів - реєстрація до 13 серпня
Детальніше
Вінничанин виборов “срібло” другого етапу світової серії з пляжної боротьби
Детальніше