У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ

У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ

11:12 02.05.2024

1 травня на стадіоні Центрального парку імені М. Леонтовича відбувся забіг до відзначення 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України. 

У заході, організованому комітетом по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, взяли участь спортсмени, тренери, курсанти, а також усі охочі. Головна мета – популяризувати здоровий спосіб життя. Також під час забігу збирали кошти на квадрокоптер для підрозділу, в якому на східному напрямку нині боронить країну тренер МДЮСШ №5.

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам’ять про тих, хто віддав своє життя у боротьбі із ворогом за свободу Батьківщини.

Сьогодні в час повномасштабної війни ми маємо дбати про своє фізичне та морально-психологічне здоров’я, а одним із вдалих способів це зробити – це заняття спортом, зокрема – бігом. Адже заняття на свіжому повітрі допомагає відновити сили, – зауважив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

За його словами, нині дуже важливо залучати до рухової активності всі категорії цивільного населення Вінницької громади.

У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ

Як це корисно – своїм прикладом демонстрували:

  • вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл,
  • тренери,
  • курсанти,
  • вінничани та вінничанки.

В межах забігу молодша група учасників подолала дистанцію у 500 метрів, а старша – 1 000 метрів. На фініші приємним бонусом для усіх став сплеск змагального адреналіну, фізичне та емоційне піднесення. А юним вінницьким спортсменам спорткомітет презентував ще й м’ячі, які стануть у пригоді під час проведення фізкультурно-оздоровчих заходів.

Водночас забіг мав і благодійну складову. Учасники та вболівальники об’єднали зусилля, щоб зібрати кошти на допомогу підрозділу, у складі якого сьогодні воює один із тренерів-викладачів МДЮСШ №5.

Ми всі пам’ятаємо, хто боронить наші ранки. Тому цей забіг має ще й благодійну мету. Адже ми всією спортивною спільнотою Вінниці не втомлюємось допомагати нашим Захисникам та Захисницям. І нині наш тренер та його побратими потребують підтримки, щоб закупити квадрокоптер. Тож ми влаштували збір. Кожні 5, 10, 20 гривень наближають нас до Перемоги, – зазначив Сергій Краєвський.

Нагадаємо, майже пів року у Вінницькій міській територіальній громаді тривали змагання з футзалу серед аматорських колективів. Вони мали відкритий тип, тож серед 53 команд були не лише місцеві, а й представники таких міст, як Калинівка, Бар, Тиврів та інших територіальних громад Вінницької області.

Читайте також

У Вінниці відбулась Спартакіада серед осіб з інвалідністю, яка об'єднала 70 учасників
Детальніше
До Дня сім'ї у Вінниці відбувся спортивний захід "Сильні, вільні і спортивні"
Детальніше
До Дня Європи у Вінниці провели відкритий міський турнір із баскетболу
Детальніше
Як на Вінниччині розвивається водний туризм
Детальніше
У Вінниці триває чемпіонат України з веслувального марафону пам’яті полеглого Героя
Детальніше
Вінничанин став бронзовим призером чемпіонату України з класичного пауерліфтингу
Детальніше