У Вінниці до дня поліцейських офіцерів громади у ліцеї №26 провели спортивні змагання

У Вінниці до дня поліцейських офіцерів громади у ліцеї №26 провели спортивні змагання

11:54 29.05.2024

В Україні відзначили шосту річницю з дня запровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади». З цієї нагоди у ліцеї № 26 відбулись спортивні змагання. В ході заходу учні змагались у швидкості, володінні м’ячем, силі та витривалості, й мали нагоду поспілкуватися з поліцейськими офіцерами міста.

Змагання, в яких взяли участь три учнівські команди старших класів: «Слідчі», «Патрульні» та «Дільничні», пройшли весело та дружно. Усі учасники та гості заходу отримали масу позитивних емоцій та вражень.

В підсумку перемогу здобула команда «Дільничні». Крім того, переможці спробували свої сили у перетягуванні каната безпосередньо з поліцейськими офіцерами громади міста і перемогли.

Учасники змагань отримали подяки та символічні призи від поліцейських офіцерів громади.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» стартував в Україні 28 травня 2019 року, в межах реформи Нацполіції. ПОГи не лише охороняють спокій своїх громад, вони стали для людей тими, до кого йдуть з бідою, шукають допомоги у вирішення життєвих труднощів та негараздів.

Вони допомагають вирішувати побутові негаразди, волонтерять, працюють зі школярами та квартальними комітетами й надають посильну допомогу у нестандартних ситуаціях, зокрема і першу домедичну.

Головне завдання ПОГа – забезпечувати порядок на своїй території, підтримувати постійний контакт із мешканцями, орієнтуватися на їхні потреби, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Проєкти рухають люди, а поліцейські офіцери громади формують думку про поліцію зокрема та державні інституції загалом. Пишаємося нашими офіцерами, хто долучився до розбудови безпечного простору у себе в громаді – велика команда сильних та ініціативних! – каже начальник Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Іван Заяц.

На території міста діє 9 поліцейських станцій. Ще дві – працюють на приєднаних до обласного центру територіях – в Стадницькому (в Гавришівці) та Вінницько-Хутірському округах. Загалом на території Вінницької об'єднаної територіальної громади працюють понад 50 поліцейських офіцерів громади.

ПОГи мають додаткове технічне забезпечення, наприклад, сучасний автомобіль, офісне приміщення та техніку. Останнім, згідно з законодавством, має забезпечити громада, яка бажає, щоб у неї на території працювали поліцейські офіцери. Вінниця – перший і наразі єдиний обласний центр в Україні, який забезпечив умови для роботи ПОГів.

Нагадаємо, з чудовим настроєм повернулася збірна команда Вінницької області з чемпіонату України серед дорослих, юніорів та юнаків зі спортивної радіопеленгації, що проходив у місті Луцьк. Протягом змагальних днів, у чотирьох видах програм, вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 здобули 15 особистих та 50 командних медалей. 

Читайте також

У Вінниці провели Всеукраїнський турнір «Футбол проти наркотиків»
Детальніше
У Вінниці пройшов турнір з баскетболу 3 на 3 серед гравців до 18 років
Детальніше
У Вінниці знову провели традиційний відкритий пляжний турнір серед молоді
Детальніше
Вінничани повернулися з чемпіонату Європи з сумо з низкою нагород
Детальніше
Вінничани тріумфували на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації
Детальніше
Ні дня без зброї: спортсменка з Вінниці професійно займається стрільбою з малокаліберного пістолета
Детальніше