Затірка стародавня українська страва

Затірка: стародавня українська страва

20:50 17.06.2022

Легка у приготуванні та без надмірних витрат. Мова про стародавню українську страву з цікавою назвою затірка. Про її секрет приготування розповідає пані Марія з села Воскресінці.

Рецепт делікатесу досить простий. Все, що потрібно 2,5 склянки просіяного борошна, одне яйце, дрібка солі та трохи води. Тісто пані Марія не замішує, а розтирає руками. 

Пані Марія пригадує, у дитинстві затірку їла чи не щодня. Адже розмаїття круп у ті часи не було. Готували з того, що мали.

Готується страва 5 хвилин. Заправити її можна вершковим маслом.  А для смаку додати цукру. І хоч у наші дні затірка – це гастрономічна дивина. Та в дитинстві пані Марії була найпопулярнішою стравою. Смачна, корисна та ще й бюджетна.

Нагадаємо, бадзьоня, годзя або шартатя – усі ці, на перший погляд, іноземні слова, насправді назва однієї української страви. Унікальні рецепти старовинних страв, які готували на великі свята – відроджують на Вінниччині. Бадзьоню куштували на Різдво та Пасху. Ну а на весіллі – вона була головною їжею. 

Embedded thumbnail for Затірка: стародавня українська страва

Читайте також

У Вінниці відбудеться пішохідна екскурсія мурами міста
У Вінниці відбудеться пішохідна екскурсія мурами міста
Детальніше
Ціна на картоплю на вінницьких ринках за рік підвищилась
Ціна на картоплю на вінницьких ринках за рік підвищилась
Детальніше
Вінничани сприяли виданню монографії Валентина Отамановського про Правобережну Україну
Вінничани сприяли виданню монографії Валентина Отамановського про Правобережну Україну
Детальніше
Історико-патріотичний квіз для студентів влаштували у Вінниці
Історико-патріотичний квіз для студентів влаштували у Вінниці
Детальніше
У Бершадському закладі дошкільної освіти «Малятко» працює оновлений харчоблок
У Бершадському закладі дошкільної освіти «Малятко» працює оновлений харчоблок
Детальніше
Вінницю вдруге представили на міжнародному фестивалі гастрономії в Туреччині
Вінницю вдруге представили на міжнародному фестивалі гастрономії в Туреччині
Детальніше