Унікальні рецепти старовинних страв відроджують на Вінниччині

Унікальні рецепти старовинних страв відроджують на Вінниччині

21:42 05.01.2022

Бадзьоня, годзя або шартатя – усі ці, на перший погляд, іноземні слова, насправді назва однієї української страви.

Унікальні рецепти старовинних страв, які готували на великі свята – відроджують на Вінниччині. Бадзьоню куштували на Різдво та Пасху. Ну а на весіллі – вона була головною їжею. 

Нагадаємо, у жовтні минулого року вінничани відповідали на запитання: Які страви готуєте на швидку руку, коли дуже зголодніли або маєте мало часу на приготування?

Embedded thumbnail for Унікальні рецепти старовинних страв відроджують на Вінниччині

Читайте також

Історія повторюється! Вінничани вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років
Історія повторюється! Вінничани вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років
Детальніше
У Вінниці організували вечір памʼяті жертв голодоморів
У Вінниці організували вечір памʼяті жертв голодоморів
Детальніше
Встановлюють таблички з історіями людей, чиїми іменами названі вулиці Вінниці
Встановлюють таблички з історіями людей, чиїми іменами названі вулиці Вінниці
Детальніше
Короп по 120, а ікра по 250 прицінюємось до річкової риби на вінницькому ринку
Короп по 120, а ікра по 250 грн/кг: прицінюємось до річкової риби на вінницькому ринку
Детальніше
У Вінниці презентують подорож середмістям «1910-ті»
У Вінниці презентують подорож середмістям «1910-ті»
Детальніше
Страви, як у бабусі! Гастровечір у Lolla Gastro Place
Страви, як у бабусі! Гастровечір у Lolla Gastro Place
Детальніше