Загибель 9 тонн риби у Ладижині власники пов’язують зі шкідливими викидами у воду

Загибель 9 тонн риби у Ладижині власники пов’язують зі шкідливими викидами у воду

09:36 06.10.2023

Масовий мор Азовської білуги й осетрів зафіксували поблизу міста Ладижин. Там своє господарство вела українська компанія з Маріуполя, яка шість років тому переїхала до Ладижина.

Інцидент стався 3 жовтня. Власники господарства переконані, до смерті риби призвів викид у воду великої кількості шкідливих речовин. Звідки взялася отрута – поряд з аквафермою  кілька потужних підприємств та агрогосподарств, – з’ясовуватиме слідство.

Причина загибелі буде встановлена після проведення експертиз зразків води та риби, які відібрали лаборанти під час проведення слідчих дій.

Нагадаємо, Державна екологічна інспекція у Вінницькій області отримала інформацію про мор риби на аквафермі Ukrainian Caviar Berry, де вирощують осетрових риб. Спеціалісти одразу ж взяли проби води.

Embedded thumbnail for Загибель 9 тонн риби у Ладижині власники пов’язують зі шкідливими викидами у воду

Читайте також

Секрети рибної юшки як обрати рибу на ринку та приготувати наваристу страву
Секрети рибної юшки: як обрати рибу на ринку та приготувати наваристу страву
Детальніше
Родина з Луганщини відкрила власну справу на Вінниччині
Як родина переселенців з Луганщини відкрила власну справу на Вінниччині
Детальніше
Муніципальний центр управління відходами як формується екологічна культура вінницької громади
Муніципальний центр управління відходами: як формується екологічна культура вінницької громади
Детальніше
На Вінниччині працює козина екоферма, де виготовляють крафтові продукти
На Вінниччині працює козина екоферма, де виготовляють крафтові продукти
Детальніше
Чому працівники вінницької мережі кав’ярень прийшли на роботу в піжамах
Чому працівники вінницької мережі кав’ярень прийшли на роботу в піжамах?
Детальніше
Вінницькі підприємці отримали сертифікати в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%»
Вінницькі підприємці отримали сертифікати в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%»
Детальніше