Українські заводи вже виробили понад мільйон тонн цукру: Вінниччина - лідер виробництва
26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків та виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру.
Про це 3 грудня інформує пресслужба асоціації.
Йдеться, що поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону — 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,48% (+0,71% до показника 2024 року.
У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи, повідомили в асоціації.
Зазначається, що серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис. тонн цукру.
В асоціації додали, що переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в "Укрцукор" і не подає оперативну інформацію про хід переробки.
Нагадаємо, «Укрцукор» склав рейтинг виробників цукру України - вінницька компанія у цьому рейтингу потрапила на третє місце.





