У Вінниці визначили кращих юних кухарів року
У стінах Вінницького вищого професійного училища сфери послуг відбувся щорічний конкурс фахової майстерності серед здобувачів освіти, які опановують професію «Кухар».
Про це 23 жовтня інформують у самому закладі.
Впродовж однієї години в навчальній майстерні панувала атмосфера напруженої творчості. Здобувачі освіти демонстрували філігранну нарізку, інноваційні техніки приготування та вишукане оформлення страв, - йдеться у повідомленні.
Оцінювання робіт здійснювало висококваліфіковане журі:
- Андрій Тягун – власник ресторану «Нова Провінція»;
- Олена Візнюк –– власниця ресторану «Околиця»;
- Вадим Кривий – шеф-кухар «Батерфляй»;
- Володимир Копан – бренд-шеф ресторану «Нова Провінція».
Журі звертало увагу на такі фактори:
- дотримання технологічної дисципліни та норм безпеки;
- організацію робочого місця та раціональність дій;
- смак, зовнішній вигляд, консистенцію та оригінальність подачі готових страв.

За результатами призові місця вибороли:
І місце: Тетяна Сушина — вразила журі ідеально збалансованим смаком та елегантним оформленням страви;
ІІ місце: Ілля Уманець — продемонстрував високу швидкість роботи та точність у дотриманні класичної рецептури;
ІІІ місце: Ганна Одинцова — отримала "бронзу" завдяки оригінальній ідеї страви та креативній подачі.
Нагадаємо, пʼятий чемпіонат України з кулінарного мистецтва відбувся у столиці. Захід зібрав найкращих кухарів країни.