У Вінниці до Дня батька презентують книгу Світлани Пенькової «Українські колібрі»

У Вінниці до Дня батька презентують книгу Світлани Пенькової «Українські колібрі»

18:39 10.06.2024

14 червня у Вінниці відбудеться презентація книги Світлани Пенькової «Українські колібрі». Захід присвячений Дню батька та проходитиме у межах культурно-мистецьких заходів з нагоди відзначення річниці створення першого бренду Вінниці, що об’єднує локальних майстрів та виробників «BYVI». 

Подію організовує департамент соціальної політики міської ради, Офіс туризму та департамент культури ВМР.

Також подія має на меті вшанувати незламний дух та непохитність українських жінок, які з перших днів війни стали на захист країни та своїх сімей, активно працюючи в тилу та на передовій.

У Вінниці до Дня батька презентують книгу Світлани Пенькової «Українські колібрі»

Книгу презентує сама авторка. Світлана Пенькова присвятила свій твір загиблому воїну, своєму чоловіку Віктору. Він прослужив в лавах Повітряних Сил України 33 роки, захищав територію України з 2015 року, а в листопаді 2022 року загинув під час виконання бойових завдань на Донеччині.

Дружина військового присвятила та видала книгу «Українські колібрі» для вшанування свого чоловіка. На її сторінках вона розповіла про життя та особистість Віктора, його службу та відданість небу. А також згадала їхню історію кохання та подружнього життя, адже Віктор був чудовим чоловіком та батьком сина і донечки.

На жаль, багато українських дітей через війну змушені рости без батька. Мужні чоловіки боронять свої рідні сім’ї та нашу спільну українську сім’ю від ворога. Ціною свого здоров’я, а деколи – і власного життя. Саме таку історію оповідає книга Світлани Пенькової. Це реальна історія дружини про свого полеглого чоловіка, авіатора Віктора Пенькова. Понад все він любив небо і свою сім’ю. З рідними пілота розлучила війна. Таких історій, не вигаданих, прожитих, проте ненаписаних в Україні безліч… Цінуємо наших воїнів: чоловіків, синів, батьків, братів і друзів. Віддаємо шану тим, хто поклав за Батьківщину і свій народ життя, – зазначає директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

Під час зустрічі усі охочі зможуть придбати книгу з автографом авторки, а також за бажанням зробити грошовий внесок на підтримку діяльності ГО «Відроджена», яка займається проведенням терапевтичних заходів для жінок, що втратили на війні своїх чоловіків.

Захід відбудеться 14 травня о 15:30 на Європейській площі у Вінниці.

У разі сигналу повітряної тривоги відвідувачів просять спуститися у найближчі укриття. Мапа сховищ Вінниці – shelter.vmr.gov.ua/

Нагадаємо, книгу про боротьбу українців у російсько-українській війні, презентував у Вінниці військовий Тимур Нагалевський. Чоловік їздив фронтом та збирав історії побратимів, які стали прототипами героїв книги.

Читайте також

Митрополит Тульчинської та Брацлавської єпархії УПЦ МП Іонафан прибув до Москви
Детальніше
"Я обіцяв, що я повернуся, я свою обіцянку виконав": з російського полону звільнили 90 військових
Детальніше
Від виставок до благодійних концертів: як проведуть День Конституції у Вінниці
Детальніше
Зберігає історію країни на сторінках газет: 92-річна вінничанка має власний історичний архів
Детальніше
Україна проти росії: Європейський суд з прав людини оголосив рішення у справі щодо Криму
Детальніше
Вдев'яте у Вінниці проведуть фестиваль польової кухні імені Тараса Сича
Детальніше