У Вінниці для дітей-сиріт організували майстер-клас з виготовлення керамічної іграшки

У Вінниці для дітей-сиріт організували майстер-клас з виготовлення керамічної іграшки

16:37 28.08.2024

28 серпня заступниця міського голови Галина Якубович та служба у справах дітей міської ради привітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які йдуть цьогоріч до першого класу. Це п’ятеро дівчаток, яких виховують опікуни. Для них влаштували майстер-клас в артпросторі подільської кераміки «Етно Чари».

Найголовніше – щоб кожна дитина виховувалась у родині. Опікуни й піклувальники взяли на себе велику відповідальність, вони дарують свою любов і своє тепло малечі.

Наші Захисники борються, щоб діти могли зростати і ходити до школи під мирним небом України. Кожному маленькому хлопчику чи дівчинці, які цьогоріч стали першокласниками, хочу побажати, щоб все вдавалося, щоб вони зростали щасливими, а всі надії справджувалися, – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Як зазначила начальниця служби у справах дітей Людмила Шафранська, цьогоріч з категорії дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей Вінницької міської ради, до першого класу йдуть п’ять дітей. Це всі дівчатка.

У Вінниці для дітей-сиріт організували майстер-клас з виготовлення керамічної іграшки

Привітання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які йдуть до школи вперше, ми проводимо кожен рік. Для цього обираємо різні цікаві локації. Цьогоріч наші партери, артпростір “Етно Чари”, організували для малечі майстер-клас з традиційного українського ремесла. Також для діток ми підготували подарунки. А загальноосвітні заклади, в які пішли дівчатка, забезпечать їх шкільною та спортивною формою, – розповіла Людмила Шафранська.

Для майбутніх першокласників провели майстер-клас з традиційного українського ремесла. Кожна дівчинка мала змогу створити керамічну іграшку-свистунець. Наставником у цій справі була Вікторія Ніколаєва засновниця артпростору «Етно Чари», яка популяризує подільську кераміку. Вона допомагала дівчаткам працювати з глиною, створювати цікаві форми та розмальовувати іграшку. Згодом виріб висушать, випалять та покриють склом. Цей процес займає два тижні, тоді іграшка буде повністю готова, і діти разом з дорослими зможуть забрати її додому.

Те, чим дітки граються, тим і наповнюють свій початковий шлях, – вважає Вікторія Ніколаєва. – Звичайно, традиції у цьому відіграють дуже важливу роль. А ще ліплення з глини – неймовірний процес для діток, адже він залучає мілку моторику рук. Таке заняття не просто дарує естетичну насолоду, але й сприяє фізіологічному, психологічному розвитку.

Дівчата залишились в захваті від такої активності. А ще – уподобали подарунки від міської ради: шкільні рюкзаки з усім необхідним для уроків канцелярським начинням. Опікунам також вручили матеріальну допомогу, яку вони зможуть витратити на підготовку дітей до школи.

У Вінниці для дітей-сиріт організували майстер-клас з виготовлення керамічної іграшки

Нагадаємо, у будинку культури «Вінницька централізована клубна система», що у селищі Великі Крушлинці Стадницького старостинського округу, відбулася творча майстерня з виготовлення дідуха. Організували майстер-клас у межах роботи дитячого гуртку «Умілі руки». Хлопчики та дівчатка мали змогу доторкнутись до стародавніх обрядів та навчитись створювати символічний український оберіг.

Читайте також

Учні всіх шкіл Вінницької громади мають можливість навчатись офлайн
Детальніше
На Вінниччині водійка протаранила електроопору, загинула малолітня пасажирка
Детальніше
У Тульчинському районі в ДТП постраждали двоє малолітніх пасажирів Toyota Camry
Детальніше
Як вінницькі школярі формують віртуальну візитівку міста
Детальніше
Капітальний ремонт у Вінницько-Хутірському ліцеї: нові парти, сучасні класи та оновлений дах
Детальніше
У Вінниці дітям-переселенцям влаштували похід у зоопарк та ігровий центр
Детальніше