Традицію приготування печеної риби на соломі внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини Вінниччини
До Вінницького обласного переліку нематеріальної культурної спадщини включено елемент від Мурованокуриловецької територіальної громади – «Традиція приготування печеної риби на соломі». Таке рішення ухвалили у квітні на засіданні Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини.
Про це 2 травня інформують у пресслужбі Вінницької обласної Ради.

Село Наддністрянське розкинулось на берегах річки Дністер, тому дністрова риба панувала на кожному столі наших пращурів, смакує наддністрянцям та їх гостям вона й сьогодні. З глибини століть до нас дійшла традиція приготування печеної риби на соломі. Ця страва готувалась як у будні, так і на свята. Дійшовши до сьогодення, вона стала одним із делікатесів сучасної української кухні та візитівкою села Наддністрянське, – повідомили у Вінницькому обласному центрі народної творчості.
Нагадаємо, до переліку нематеріальної культурної спадщини Вінниччини додали “паланську печеню” - традиційну страву, яку готують у селі Красненьке, що в Іллінецькому районні. Про це інформують у Ольгопільській територіальній громаді.