Юні вінницькі шахісти здобули п'ять медалей на змаганнях в Празі

Юні вінницькі шахісти здобули п'ять медалей на змаганнях в Празі

11:03 28.08.2024

Вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №6 представили Вінницю на чемпіонаті Європи з шахів серед юнаків та дівчат, який відбувся у столиці Чехії – Празі. Вони здобули п’ять медалей.

Так Артем Кучер (8 років) посів друге місце з розв’язування задач до десяти років та третє місце з блискавичних шахів серед юнаків своєї вікової категорії. А Олександр Савчук (8 років) - другу сходинку п’єдесталу зі швидких шахів.

Олександр Шабунін (9 років) показав третій результат із розв’язування задач до десяти років. Також «бронзу» серед юнаків своєї вікової групи виборов Даніїл Шигін (10 років). У нього медаль з блискавичних шахів.

Юні вінницькі шахісти здобули п'ять медалей на змаганнях в Празі

Як зазначив директор міської дитячо-юнацької спортивної школи №6 Микола Боднар, юні шахісти продемонстрували чудові результати на молодіжному чемпіонаті Європи в Празі.

Ми дуже раді, що наше нове покоління шахістів досягає високих результатів на міжнародній арені. Це свідчить про високий рівень підготовки наших спортсменів і про те, що Вінниця продовжує бути важливим центром шахового розвитку. Такий успіх надихає нас на подальшу роботу і розвиток шахової школи, – підкреслив Микола Боднар.

Нагадаємо, вихованець Вінницької шахової школи, кандидат у Майстри спорту України Артьом Андрієнко на чемпіонаті України з шахів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату серед чоловіків виборов дві золоті нагороди – класичні шахи та швидкі. 

Читайте також

У Вінниці відбулась прем'єра довгоочікуваного документального фільму "Атлети війни"
Детальніше
Вінницьку молодь запрошують на відкритий шаховий турнір
Детальніше
Переможцем шахового турніру “Кубок Метра 2024” став юний вінничанин
Детальніше
Президент відзначив званням «Герой-рятувальник року» майбутнього вінницького поліцейського
Детальніше
Двоє хоробрих тульчинських братів-воїнів отримали «Срібні хрести»
Детальніше
У Вінниці для активної молоді влаштували турнір з волейболу
Детальніше