Юний вінничанин здобув абсолютну першість на чемпіонаті України з шахів

Юний вінничанин здобув абсолютну першість на чемпіонаті України з шахів

17:04 27.08.2024

Вихованець Вінницької шахової школи, кандидат у Майстри спорту України Артьом Андрієнко на чемпіонаті України з шахів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату серед чоловіків виборов дві золоті нагороди – класичні шахи та швидкі. 

Відтак шістнадцятирічний спортсмен став абсолютним переможцем. Це визначне досягнення є яскравим прикладом його наполегливості та відданості «королівській грі».

Проходив чемпіонат на Волині у селі Світязь з 12 по 23 серпня. Участь у спортивному дійстві брали 17 команд, серед яких 32 шахісти та 10 шахісток.

Підготував Артьома Андрієнка до Всеукраїнського змагання тренер-викладач міської дитячо-юнацької спортивної школи №6 Володимир Вусатюк. 

Він так прокоментував успіх свого учня:

Стати чемпіоном Артьом мріяв завжди та йшов до мети впевнено, демонструючи бійцівські якості. Його шлях до перемоги був наповнений важкою працею, безперервними тренуваннями та рішучістю. Артьом не тільки вдосконалював свою техніку, а й доводив, що справжня сила духу та цілеспрямованість можуть подолати будь-які перешкоди. Це досягнення не лише результат його особистих зусиль, а й підтвердження високого рівня підготовки та підтримки, яку він отримує. Ми пишаємося його успіхом і впевнені, що це лише початок нових великих досягнень.

Нині, за словами тренера, Артьом наполегливо готується до клубного чемпіонату України з шахів, який відбудеться у жовтні.

Нагадаємо, у Вінниці до Дня незалежності відбувся шаховий турнір з обрахунком українського рейтингу. Про це інформує президент федерації шахів Вінниці Микола Боднар.

Читайте також

У Вінниці для активної молоді влаштували турнір з волейболу
Детальніше
Вінницькі акробати завоювали «бронзу» на Чемпіонаті світу
Детальніше
«Нива» (Вінниця) програла черговий матч Другої ліги - на цей раз поступилася «Чайці»
Детальніше
У Вінниці в День фізкультури та спорту нагородили кращих спортсменів міста
Детальніше
У Вінниці стартував спортивний турнір на честь полеглих героїв спецпідрозділу Шаманбат
Детальніше
Чемпіонат України з дзюдо у Вінниці: понад 350 учасників борються за місце в національній збірній
Детальніше