Вінницька «Нива» вдома програла «Чернігову»

Вінницька «Нива» вдома програла «Чернігову»

18:52 07.09.2024

Футбольна команда «Нива» (Вінниця) 7 вересня вдома програла «Чернігову» - це вже третя поспіль поразка у цьому сезоні.

Про це інформує пресслужба ФК “Нива”.

Обидві команди останнім часом на мінорі. ФК «Чернігів», почавши новий сезон із перемоги за перемогою, два із останніх трьох матчів завершив внічию. Цьому є дуже просте пояснення: через травми вибули найсильніші гравці команди (центрхав Мироненко на прізвисько «Професор» і нападник Федосов). Тому тренерський штаб змушений іти на різні хитрощі, зокрема, в атаці випускати правого захисника Школьного, - йдеться у повідомленні.

Що ж стосується «Ниви», то команда довгий час навіть м’ячів не пропускала. Проте спершу вдома програла ФК «Олександрія-2» (0:2), а потім на виїзді зазнала поразки від Колоса-2 (1:2). Причому виїзд на Київщину був із категорії нокаутуючих – гості вели в рахунку й обидва м’ячі від ковалівських іванківців пропустили в компенсований час другого тайму. Геть як «Баварія» від «МЮ» в 1999-у. Зате повернувся в гру найкращий бомбардир двох останніх сезонів Другої ліги Артур Загорулько.

Початок був за гостями – одним із тих суперників, яким не звикати до штучного поля. Спершу після штрафного Бибік зрикошетив у стійку «вінницьких» воріт. Далі «Нива» сама «наварила» з перепасовкою захисників і воротаря. Воротар Захарчук, вибиваючи, влучив в Койдана. На добиванні був Бибік – і на лінії воріт його удар прийняв на себе захисник Борячук.

Звісно, в господарів намагалися проводити гострі атаки Загорулько, Петленко, Чигур, навіть центрхав Рогульський. Місцями це було вельми небезпечно. Гості також діяли активно.  Десь на 40-й хвилині після навісу Шумила Ментей головою направив м’яча в ту ж таки стійку. А через кілька хвилин правий вінгер Порохня перехопив м’яча, вийшов на воротаря через центр і міг вибирати будь-яке завершення. Пробив горою, щоб напевно. Проте в ворота в чистому виході один на один не влучив. Нулівка після такого першого тайму.
Вінничани після перерви значно активізувалися. Хороший штрафний від Загорулька на 67-й хвилині потягнув воротар гостей Татаренко, а добивання від Петленка, на щастя чернігівців, вийшло не настільки гострим, як могло б бути.

На гру «тигрів» дуже впливала відсутність лідерів – Мироненка з точки зору дальніх ударів і стандартів, Федосова – з точки зору передач на хід, що напрочуд актуально на виїзді. Тому, скоріше, «Нива» після перерви могла відкрити рахунок, аніж ФК «Чернігів». На 76-й хвилині юний Костюков прорвався через правий фланг і вистелив чудову передачу на Загорулька, проте той пробив повз воріт.

Перший по-справжньому гольовий момент гостей виник з нічого. М’яч фактично відскочив на Школьного, який несподівано навіть для себе опинився перед воротарем, але перекинув і його, і ворота. А от коли свій штрафний на правому фланзі гості хитро розіграли з фланговою подачею, за гру рукою призначили пенальті. Рефері після тривалих роздумів вказав на 11-метрову позначку, воротар Захарчук завалився вправо від себе, захисник Романченко пробив трішки в інший бік – 0:1. На жаль, третя поспіль поразка «Ниви».

Нагадаємо, на матч третього туру чемпіонату України з футболу (Друга ліга) вперше були допущені вболівальники. І вони проявляли активність, особливо група «Зелено-біла сім’я, що на Бугом». До неї влилися і юні ультрас. Адже значна частина їх дорослих однодумців наразі воює, а деякі вже загинули на війні.

Читайте також

У Вінниці для активної молоді влаштували турнір з волейболу
Детальніше
Вінницькі акробати завоювали «бронзу» на Чемпіонаті світу
Детальніше
«Нива» (Вінниця) програла черговий матч Другої ліги - на цей раз поступилася «Чайці»
Детальніше
У Вінниці в День фізкультури та спорту нагородили кращих спортсменів міста
Детальніше
У Вінниці стартував спортивний турнір на честь полеглих героїв спецпідрозділу Шаманбат
Детальніше
Чемпіонат України з дзюдо у Вінниці: понад 350 учасників борються за місце в національній збірній
Детальніше