Вінницька "Нива" переграла "Кремінь-2" (Кременчук) - 2:0

Вінницька "Нива" переграла "Кремінь-2" (Кременчук) - 2:0

14:47 29.04.2024

Вінничани не могли виграти ще з листопада (в чотирьох останніх турах -  три нічиї та ось недавня поразка від Локомотива в столиці). Що вже говорити про "Кремінь-2" - це остання команда на всі ліги чемпіонату України 2023/24, яка не вигравала в поточному сезоні. Востаннє "двієчка" першолігового клубу з Полтавщини брала три очки за матч ще в вересні 2022-го (обігравши 3:0 "Рубікон", який наказав довго жити ще під час минулого сезону).

"Нива" до цього незмінно перегравала "Кремінь-2", хоча не всі з цих матчів і були легкими. А от що стосується цього разу, у вінничан виникли певні кадрові проблеми.

Через перебір карток тур пропускав основний фулбек - вихованець "Шахтаря" Грачов. Можливо, саме його не вистачало на старті, коли високошвидкісний Барінов кілька разів проривався через фланг і одного разу навіть опинився перед Захарчуком - але пробив несильно й повз ворота. Він ще двічі опинявся на ударних позиціях, причому, в другому з моментів, замикаючи прямовисну подачу з віддаленого штрафного, Яків головою направив м’яча в поперечину. - зазначають у пресслужбі вінницької команди.

Другий тайм

Другий тайм відчутно відрізнявся від першого. Проходи з загостренням Варяника, дальній удар Петленка, нарешті, перше влучання в площину воріт (коли після подачі Меженського м’яч заметався по карному майданчику, а пробивав Загорулько) - такий футбол дивитися було вже більш цікаво, і повірилося - голи незабаром прийдуть.
І справді: невдовзі Пастернак збив Загорулька майже по центру воріт, сам постраждалий пробив в обхід суперників, а м’яч ускладнився рикошетом.

Матус якось на реакції парирував, але на добиванні був захисник Лотоцький - 1:0. Можемо привітати Бориса, адже це перший гол на новенькій клубній базі "Ниви" в офіційних дорослих матчах всеукраїнського рівня. Для Лотоцького це третій гол у поточному чемпіонаті.

Намагалися відігратися кременчужани, після спалахів Барінова старалися Покась і Заїченко. Проте відчувалася нестача Стецюка та Рокотянського, не кажучи вже про те, що на виїзд "двієчка" не отримала когось із польових гравців першої клубної команди… Тож це скоріше "Нива" могла закріпити перевагу - ще один шикарний штрафний Загорулька прийняла на себе стінка, а другим темпом атаку завершував Лотоцький, цього разу пробивши неточно.

Дебютний гол за "Ниву"

Проте, отримавши перевагу в рахунку, вінничани вже почувалися значно впевненіше. Пішла багатоходова атака, з другого темпу Меженський класно підключив Швеця, а той прострілив від лицьової - і один із "джокерів" Ярошенка Рогульський замкнув в один дотик цю передачу. 2:0 - для Дмитра це дебютний гол за Ниву. Дуже старався забити й граючий президент Загорулько - лідер бомбардирських перегонів, але йому не пощастило. Останній удар направив м’яча прямо над воротами.

У підсумку виграв важку боротьбу в захисті (хоча один тільки Барінов міг там напрацювати на 2-3 голи), а ще відкрив рахунок у відповідальний момент.

Нагадаємо, футбольний клуб "Нива" (Вінниця) в столиці поступилася "Локомотиву", перервавши безпрограшну серію матчів. Про це повідомили у пресслужбі вінницького клубу.

Читайте також

До Дня сім'ї у Вінниці відбувся спортивний захід "Сильні, вільні і спортивні"
Детальніше
До Дня Європи у Вінниці провели відкритий міський турнір із баскетболу
Детальніше
Як на Вінниччині розвивається водний туризм
Детальніше
У Вінниці триває чемпіонат України з веслувального марафону пам’яті полеглого Героя
Детальніше
Вінничанин став бронзовим призером чемпіонату України з класичного пауерліфтингу
Детальніше
Вінницька спортшкола №1 провела першість із легкої атлетики серед школярів
Детальніше