У Вінниці відбувся перший чемпіонат з лижних гонок на лижоролерах

У Вінниці відбувся перший чемпіонат з лижних гонок на лижоролерах

09:36 27.08.2024

У Вінниці провели перший відкритий чемпіонат міста з лижних гонок на лижоролерах серед спортсменів середнього та старшого віку. Вони змагались на дистанціях у 10 км – класичним та вільним стилем. У підсумку вінничани вибороли сім медалей різного ґатунку.

Про це повідомили у Федерації лижного спорту Вінниччини. 

Участь у турнірі брали 22 спортсмени з семи областей України. Лижники з Вінниці показали надзвичайно достойні результати.

Так директор Вінницького медичного коледжу Іван Андрієвський став чемпіоном на дистанції 10 км класичним стилем та виборов третє місце у забігу вільним стилем. На цих же дистанціях Володимир Софина фінішував другим у віковій групі 60+.

У Сергія Крамара на рахунку срібна та бронзова нагороди, а у Єгора Петінасова – 3 місце в групі 50+.

У Вінниці відбувся перший чемпіонат з лижних гонок на лижоролерах

Ветеран спорту, заслужений тренер України з біатлону, голова федерації з лижних гонок Вінниччини Юрій Йолтуховський висловив щиру подяку комітету по фізичної культури та спорту Вінницької міської ради та міській раді за невід'ємну підтримку та допомогу в організації першого відкритого чемпіонату міста з лижних гонок на лижоролерах.

Завдяки злагодженій співпраці та професіоналізму всіх залучених сторін змагання стали гарним спортивним дійством, що було приурочене до Дня Незалежності України, – підкреслює Юрій Йолтуховський.

Гонки на лижоролерах

Лижоролери – це спеціальні пристрої, які імітують рухи на лижах, але на асфальті або іншій твердій поверхні. Вони складаються з коротких платформ, до яких прикріплені колеса, що дозволяє спортсменам тренуватися влітку, коли немає снігу. Лижоролери можуть використовуватися як для класичного стилю, так і для ковзанярського ходу. Це важливий інструмент для підтримання форми та підготовки до зимового сезону, особливо для спортсменів, які займаються лижними гонками та біатлоном.

Нагадаємо, у Вінниці пройшов турнір з веслування на байдарках та каное серед учнів двох спортшкіл. Хлопці та дівчата боролись за перемогу окремо у трьох вікових категоріях.

Читайте також

У Вінниці для активної молоді влаштували турнір з волейболу
Детальніше
Вінницькі акробати завоювали «бронзу» на Чемпіонаті світу
Детальніше
«Нива» (Вінниця) програла черговий матч Другої ліги - на цей раз поступилася «Чайці»
Детальніше
У Вінниці в День фізкультури та спорту нагородили кращих спортсменів міста
Детальніше
У Вінниці стартував спортивний турнір на честь полеглих героїв спецпідрозділу Шаманбат
Детальніше
Чемпіонат України з дзюдо у Вінниці: понад 350 учасників борються за місце в національній збірній
Детальніше