Футбольна команда “Нива” (Вінниця) в гостях розгромила “Реал Фарму”

Футбольна команда “Нива” (Вінниця) в гостях розгромила “Реал Фарму”

14:54 18.05.2024

Передостанній тур регулярного чемпіонату відкривав матч 11-ї та 9-ї команд Другої ліги. А в “Реал Фарми” – 8-матчева безвиграшна серія та переслідувач ФК “Тростянець” всього з одним очком відставання. А в “Ниви” – можливість замахнутися на краще місце в серединці, ще – мотивація вивести в найкращі бомбардири граючого президента Загорулька (в нього 16 голів, але не забивав уже три тури, та й загалом навесні відзначився лише двома голами).

Про це інформує пресслужба “Ниви”.

Вийшли вперед

Перший тайм проходив у середньому темпі, практично без воріт. Але за рахунок вищого класу провідних виконавців “Нива” гарно прискорювалася й свою чорнову та підготовчу роботу перетворювала в справжню гостроту.

Не минуло й пів години захоплюючого матчу, як вінничани повели в рахунку. Неспішну атаку з центру поля загострив Ничипоренко, який лівою з правого флангу навісив у чужий карний майданчик. А там Рогульський в стрибку випередив воротаря й головою підсік м’яча в сітку – 0:1. Другий гол за останній місяць забиває Дмитро.

“Нива” продовжувала володіти перевагою. Далі Лотоцький після кутового ледве не забив у дальній кут, Подгородецький парирував дальній удар Євтіхова, пробували бити Ничипоренко та Загорулько. Словом, за ідеальної реалізації можна було й «закривати» цей матч, а натомість після передачі Мовчанюка Барсуков, який вийшов із лави запасних, на куті воротарського міг переграти воротаря – проте зблизився із Захарчуком і м’яч оминув ворота. А на 44-й хвилині після скидки Барсукова, здається, Тилінський в один дотик перекидав голкіпера – і м’яч влучив у стійку воріт вінничан.

Гол лідера бомбардирських перегонів

На другий тайм у кожної з команд були свої задуми. І хоча “Реал Фарма” активізувався, вінничани десь із другої спроби (після небезпечного штрафного) провели-таки гольову атаку. 

Починалося все на лівому фланзі, Страшкевич вийшов з оточення й відпасував на куті карного майданчика на Ничипоренка, ну а Олег першим дотиком прийняв, а другим направив м’яча в дальній кут – 0:2. Як не дивно, гравець із непогано поставленим ударом до цього в поточному чемпіонаті не забивав.

“Реал Фарма” після цього хіба що раз пробивала по воротах гостей (Шилов направив м’яча поряд зі стійкою), а от у гостей пройшло кілька атак за участі Петленка та Загорулька. І от у момент, коли Артур першим ударом влучив у суперника, повторним у падінні він влучив у сітку із-за меж карного майданчика – 0:3. Ось і 17-й гол лідера бомбардирських перегонів, символічно, що Загорулько забив у своєму рідному місті.

Далі неодноразово вступав у гру воротар «аптекарів» Подгородецький, але й він виявився безсилим, коли Загорулько протягнув м’яча в центр і відпасував лівіше – на Петленка, який в дотик правою ногою акуратно пробив у дальню «шістку» – 0:4. 

Другу в чемпіонаті розгромну перемогу здобула “Нива”, вп’яте з різницею в три голи й більше поступився “Реал Фарма”. Набравши 33 очки, вінничани, як мінімум, на добу змістили з восьмого місця Рух-2 (йому грати в гостях проти одного з фаворитів сезону – “Дружби”).

Нагадаємо, у 22 турі вінницька «Нива» не спромоглася взяти реванш у «Карпат»-2 (Львів) за неприємну домашню поразку на старті чемпіонату України із рахунком 1:4. Поєдинок завершився з «сухим» результатом.

Читайте також

Вінничани привезли срібну та бронзові нагороди з чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації
Детальніше
Вінницькі шахісти здобули «золото» та «срібло» на чемпіонаті України
Детальніше
Вінницьких дітлахів запрошують в Академію футболу
Детальніше
"Нива" зіграла внічию із командою УПЛ "Чорноморець"
Детальніше
Відбудеться забіг в пам'ять про полеглих воїнів - реєстрація до 13 серпня
Детальніше
Вінничанин виборов “срібло” другого етапу світової серії з пляжної боротьби
Детальніше