22 медалі привезли вінницькі спортсмени з чемпіонату Європи з веслування

22 медалі привезли вінницькі спортсмени з чемпіонату Європи з веслування

14:12 11.07.2024

22 медалі вибороли спортсмени МДЮСШ №2 на чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Драконах». Змагання відбулись у місті Рачице, Чехія.

Днями вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 повернулись з 15 чемпіонату Європи з веслування на човнах «Драконах» серед юнаків, юніорів і дорослих. Наші веслувальники входили до складу Національної збірної України та вибороли 22 медалі, з яких: 10 золотих, 11 срібних та 1 бронзова. Змагання відбувались у місті Рачице, що розташоване в Чехії. У чемпіонаті Європи брали участь понад півтори тисячі спортсменів із 16 країн.

За словами тренерки МДЮСШ №2 Зоряни Михальської впродовж року вихованці спортшколи №2 брали участь у трьох етапах відборів й за сумою усіх результатів сім спортсменів потрапили на чемпіонат Європи.

Усі ці спортсмени гідно вибороли місця в основних складах збірних човнів. Зазначу, що Україна завоювала “Кубок Європейських націй” – трофей, який отримує найкраща команда за підсумками виступів на чемпіонаті Європи, який проходить раз у два роки. Востаннє українські веслувальники здобували цей кубок у 2016 році, – говорить тренерка.

22 медалі привезли вінницькі спортсмени з чемпіонату Європи з веслування

Також Зоряна Михальська зазначила, що її вихованці мали змогу вдало виступити на європейській першості завдяки підтримці комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради.

Висловлюємо подяку спорткомітету міста та його голові Сергію Краєвському, а також директорці спортшколи №2 Світлані Куліш, які знайшли можливість відправити нас на міжнародні змагання. В результаті ми змогли достойно показати себе на міжнародній арені. Дякую всій адміністрації, яка завжди допомагає та в доречний момент підтримує, – каже тренерка МДЮСШ №2 Зоряна Михальська.

Отримані нагороди

Вихованці міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 у підсумку змагань здобули такі медалі: 

  • Ірина Романюк – 2 золоті, 6 срібних; 
  • Марія Бойко та Дарина Ремінська – по одній золотій та срібній нагороді. 

Серед чоловіків: 

  • Сергій Нікітюк – 2 золотих нагороди; 
  • Максим Ткачук – 2 золоті й 1 бронзову;
  • Павло Кивирига – 2 срібних медалі.

Найважче – це шлях до перемоги, але він цього вартий, адже перші старти, перші перемоги – це особливі відчуття і їх не передати словами, їх потрібно відчути, – підкреслює веслувальниця.

Нагадаємо, троє вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 у складі збірної команди України успішно виступили на VI чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків 14-16 років. Справжнім тріумфом став виступ юного Олексія Гнатюка, який став чемпіоном світу у забігу на класичній дистанції 144 МГц.

Читайте також

Військового з Брацлавської громади нагородили «Золотим Хрестом»
Детальніше
Вінницька «Нива» вдома програла «Чернігову»
Детальніше
Вінницьких дітей запрошують на безкоштовні заняття в секцію спортивної радіопеленгації
Детальніше
Вінничани здобули сім медалей на турнірі з греко-римської боротьби «Koblenz Cup»
Детальніше
У Вінниці відбувся третій шаховий меморіал пам'яті Анатолія Мельника
Детальніше
Спортивна спільнота Вінницької громади придбала важливе обладнання для фронту
Детальніше