Вінничани привезли срібну та бронзові нагороди з чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації

Вінничани привезли срібну та бронзові нагороди з чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації

14:09 05.07.2024

Троє вихованців Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 у складі збірної команди України успішно виступили на VI чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків 14-16 років. Справжнім тріумфом став виступ юного Олексія Гнатюка, який став чемпіоном світу у забігу на класичній дистанції 144 МГц. Також на рахунку вінничан срібна та три бронзові нагороди змагань в особистому заліку.

Досягнення юних спортсменів є важливим здобутком для всієї громади, що своєю чергою мотивують інших дітей займатися спортом і досягати високих результатів.

Вітаю вінничанина, чемпіона світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків 14 років – Олексія Гнатюка. Він став кращим в особистому заліку в забігу на класичній дистанції 144 МГц. Загалом до складу збірної команди України увійшло три вихованці МДЮСШ № 2. Це, власне, Олексій Гнатюк, а також Олександр Богуславський та Марія Кіча. Вони на VI чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків 14-16 років вибороли одну золоту, срібну та три бронзові нагороди в особистому заліку. Пишаємося юними вінничанами й бажаємо нових перемог, – зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Підготували спортсменів тренери  Богдан Войцехівський та Сергій Зеленський, який розповів, що наші спортсмени щодня на чемпіонських дистанціях успішно виступали та одержували нагороди. І це, не дивлячись, на складні випробування, які чекали на них на маршрутах.

Чемпіонат світу проходив у місті Оргіїв, Республіка Молдова. Тут складна місцевість із глибокими ярами, зарослим лісом. До того ж все відбувалося під палючим сонцем. Проте, це не завадило нашим  вихованцям показати достойні результати, – підкреслив Заслужений тренер України, тренер-викладач спортшколи №2 Сергій Зеленський.

Золотим призером чемпіонату світу у забігу на класичній дистанції 144 МГц став Олексій Гнатюк. Срібну нагороду на спринтерській дистанції 3,5 МГц виборов Олександр Богуславський (категорія Ч14). А бронзові медалі – Олексій Гнатюк (категорія Ч14),  Марія Кіча (категорія Ж14) та Олександр Богуславський (класична дистанція 3,5 МГц).

Вінничани привезли срібну та бронзові нагороди з чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації

Також юні вінницькі спортсмени порадували самовідданою боротьбою на всіх трьох дистанціях командного заліку, завоювавши по дві золоті нагороди на кожній.

Вітаємо призерів та їхніх тренерів Сергія Зеленського, Богдана Войцехівського з успішним виступом на чемпіонаті світу! Пишаємося нашими юними спортсменами, які продемонстрували неймовірну силу духу, наполегливість та майстерність на міжнародній арені. Їхні успіхи – це спільна перемога, яка надихає на нові звершення і стверджує, що наша молодь здатна підкорювати будь-які вершини! – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Нагадаємо, команда учнів Сосонського ліцею здобула перемогу на обласному етапі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей "Олімпійське лелеченя 2024". Цей захід проводять щороку, його мета — популяризація олімпійських цінностей серед молоді, розвиток фізичної культури та спорту, а також залучення дітей до активного способу життя.

Читайте також

Влучили по дитячій лікарні: ранок в Україні розпочався зі смертей та руйнувань
Детальніше
Підопічні Вінницького терцентру опановують скандинавську ходу
Детальніше
Небезпечні розваги дітей: неповнолітні розкладають сторонні предмети на залізничних коліях
Детальніше
Вінниччина відправила на відпочинок до «Артек-Буковель» 131 дитину
Детальніше
«Нива» (Вінниця) поступилася «Орлівці» у контрольному поєдинку – 2:3
Детальніше
Вінницькі шахісти здобули «золото» та «срібло» на чемпіонаті України
Детальніше