Устриці — їжа бідняків? Секрети приготування устриць та чому цей делікатес вважають афродизіаком
Зараз устриці мають статус делікатесу, який повинен хоча б раз скуштувати кожен. Не має кращого приводу для цього, аніж міжнародне свято. Тому проводьте цей день у колі друзів, поїдаючи устриці.
З Вікторією Науменко — шеф-кухарем, кондитером та бренд-шефом закладів у Вінниці обговорили смак устриць, як його покращити, що додати до цієї страви та чому вони так дорого коштують.
Зараз устриці сміливо можна назвати делікатесом, але раніше, у XVI-XVII століттях, у Франції, Великій Британії цей молюск вважався їжею бідняків. Хоча в Італії устриці споживали й багатії. Тут цей продукт набув слави через любовні подвиги та репутацію Казанови. Він, за оповідками його сучасників, з’їдав на сніданок півсотні цих молюсків. Тоді устриці вважались афродизіаком, пізніше світові вчені цей факт підтвердили.