На Вінниччині лісівники готуються до зимової підгодівлі диких тварин
Лісівники Вінниччини протягом холодної пори року проводять підгодівлю мешканців лісу.
Вже скоро розпочнеться сезон зимової підгодівлі диких тварин, тому лісові господарства області заздалегідь дбають про підготовку кормової бази для дичини.
Аби раціон тварин був різноманітним та корисним, заготівлю смаколиків починають готувати ще наприкінці весни. Тоді заготовляють гіллячковий корм - пучки листяних деревних порід. "Зелені віники" після зрізування занурюють у солоний розчин, а далі розвішують для просушування у добре провітрюваних та захищених від потрапляння дощової води місцях. Після просушування гіллячковий корм складають до приміщень для зберігання кормів. Також влітку заготовляють сіно, збирають коренеплоди, — інформує пресслужба Вінницького Обласного управління лісового та мисливського господарства.
Лісівники вже заготовили 10,9 тис штук гіллячкового корму, 7,5 т сіна, 31 т кукурудзи, 10 т зерносуміші, 21,4 т коренеплодів. Також подбали про сіль для солонців.
Нагадаємо, 5 млн саджанців висадили вінницькі лісівники.