У Вінниці діти-переселенці готували "чорнобаївський" улич та віденський струдель

У Вінниці діти-переселенці готували "чорнобаївський" улич та віденський струдель

16:20 13.01.2023

В п'ятницю, 13 січня, у Вінниці відбулися два смачних майстер-класи для дітей внутрішньо переміщених українців.

Перший з них відбувся в кафе "ULYCH", фірмовою стравою якого є, власне, "Улич". Це багет-піца на бездріжджовій паляниці, з соковитими начинками і різноманітними соусами. На майстер-класі малечу вчили готувати "Улич Чорнобаївський" - з салямі, кислим огірочком, шинкою і моцарелою.

Майстер-клас для малечі з Маріуполя, Херсона і Нової Каховки провів власник закладу Олександр Горчаков, якого багато хто знає ще й як учасника 10-го сезону телевізійного шоу "МайстерШеф". Діти були у захваті від процесу приготування, розповідей про пекельно гострі соуси "HellDaddy", і навіть від їстівних стаканчиків, з яких пили какао, поки їхні "уличі" запікалися.

У Вінниці діти-переселенці готували "чорнобаївський" улич та віденський струдель

Це вже другий такий майстер-клас, який ми проводимо для діток переселенців, - розповів Олександр Горчаков. - Ми з самого початку повномасштабного вторгнення рф доєдналися до волонтерства і продовжуємо цим займатися. Перші 4-5 місяців безкоштовно надавали їжу переселенцям, допомагали з житлом, необхідними речами для вагітних і не тільки... В нас тут був волонтерський центр, по суті, а не заклад. Дуже багато людей було. А зараз допомагаємо більше донатами на якісь збори. Ну і от діток також підтримуємо. Їм потрібно це.

А вже по обіді розпочався майстер-клас у готельно-ресторанному комплексі "Затишок". Його учасників також вчили вчили готувати фірмову страву закладу - віденський струдель з яблуками. Як розповіла шеф-кухар Тетяна, унікальність цієї страви в тонесенькому тісті, щоб воно аж просвічувалося.

Діти по черзі додавали воду, яйця і оливкову олію до муки. Наввипередки просили домішати інгредієнти в начинку з яблук. Навіть розтягували тісто усі разом. В процесі хтось з дітлахів почув мелодію "Щедрика", що грала фоном у закладі. Оскільки малеча знала слова, то всі разом захотіли заспівати. Це був дуже зворушливий момент. Після цього їм розповіли історію пісні, й те, як її мелодія, що народилась на Вінниччині, стала символом Різдва у всьому світі, - інформує Вінницька міська рада.

У Вінниці діти-переселенці готували "чорнобаївський" улич та віденський струдель

Це перший подібний майстер-клас у закладі, однак переселенців там теж підтримували з початку повномасштабного вторгнення.

В перші місяці, коли люди масово їхали, наш готель був переповнений втричі. Іноді навіть в двомісному номері було 9 осіб. І з собаками, і з кроликами, і з пташками були сім’ї. Вони тут зупинялися і їхали далі. Ми намагалися дати прихисток і таким чином допомогти, – розповіла Світлана Дмитренко, директорка "Затишку".

У Вінниці діти-переселенці готували "чорнобаївський" улич та віденський струдель

Зазначимо також, що обидва заклади, які безкоштовно провели сьогоднішні майстер-класи, є учасниками першої міської гастрономічної мапи "Смачна Вінниця". Детальніше про це можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, у Вінниці відбувся кулінарний майстер-клас у рамках впровадження "Інтеркультурної стратегії Вінницької міської територіальної громади". Учасники заходу досліджували особливості подільської кухні та готували страви разом з гастрогідесою Оленою Павловою.

Читайте також

У День вишиванки двоє новонароджених вінничан отримали свій перший національний одяг
Детальніше
На початку літа у Вінниці відкриють пришкільні табори
Детальніше
У Вінниці працівники ювенальної превенції разом із дітками виготовили український оберіг
Детальніше
Гумштаб організував черговий похід до зоопарку для дітей Вінницької громади
Детальніше
Юні вінницькі волонтери проведуть благодійний ярмарок "Код нації"
Детальніше
Гумштаб організував для маленьких вінничан розваги в аквапарку
Детальніше