Суперсолодка кукурудза синьо-жовтого кольору завойовує світ

Суперсолодка кукурудза синьо-жовтого кольору завойовує світ

11:31 20.04.2023

Вінницький селекціонер Михайло Нагорняк вже 20 років руйнує стереотипи про кукурудзу та займається створенням нових унікальних сортів. 

Поєднавши кілька сортів, пан Михайло отримав кукурудзу зі смаком кавуна та яблука, яку можна їсти навіть сирою. Наразі Михайло Нагорняк презентує ноу-хау - синьо-жовту кукурудзу ексклюзивно у Світанку.

Найближчих сім років світ звикатиме до нових сортів кукурудзи, зараз триває активне знайомство, - розповідає Михайло Нагорняк. - Щороку кукурудза завойовує 20% на ринку зернових, збільшуючи об'єм продажів. І цей процес триватиме до 2030 року.

Нагадаємо, кукурудза зі смаком глясе, херсонського кавуна та яблука створив вінницький селекціонер. Як з'явилися нові сорти та що спонукало їх появі, Михайло Нагорняк розповів ексклюзивно у "Світанку".

Читайте також

Аграрії з усієї країни представили найновішу техніку на всеукраїнському заході "УКАБ Агротехнології"
Детальніше
Нові робочі місця, якісна продукція і продовольча безпека Вінницької громади
Детальніше
Вінницьких аграріїв запрошують на польову подію національного рівня
Детальніше
У Вінницькій громаді відбувся навчальний семінар для овочівників
Детальніше
Вінницьких фермерів привітали з професійним днем
Детальніше
Скільки коштують овочі та фрукти на ринках Вінниці? Актуальні ціни на сезонні продукти
Детальніше