За три дні юні танцюристи з Вінниці дали вісім концертів у Литві

За три дні юні танцюристи з Вінниці дали вісім концертів у Литві

12:09 22.05.2023

Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва щойно повернувся з Литви, де взяв участь в Міжнародному фестивалі народного танцю «Заплетемо танцювальну косу», який проходив в місті Паневежисі. 

Про це 22 травня поінформував художній керівник ансамблю Віктор Бойко.

За три дні колектив дав вісім концертів. Концерти відбувалися у місцевих школах. «Гопак», «Подільські вихиляси», «Подільський передзвін», «Лобуряки» викликали шквал оплесків, бурю емоцій у глядачів. Литовські школярі були у захваті від виступів наших дітей. Вони плескали в долоні разом з нашими дівчатками у танці «Плескач», співали разом з нашими дітьми «Ой, у лузі червона калина», - йдеться у повідомленні.

Майже у кожній школі Литви нині є кілька класів дітей з України: з Маріуполя, Харкова та інших регіонів. Вони були надзвичайно вдячні, що вінничани привезли часточку України до Литви й бажали Україні якнайшвидшої Перемоги. 

За три дні юні танцюристи з Вінниці дали вісім концертів у Литві

Фінальний Гала-концерт відбувся в легкоатлетичному манежі міста Паневежиса. 

У концерті взяли участь колективи з таких країн:

  • Латвії, 
  • Польщі, 
  • Литви,
  • України. 

Всі колективи продемонстрували професіоналізм, високий рівень сценічної культури. Кількатисячна зала зустрічала оваціями виступ українського колективу. Після концерту до наших керівників підійшла одна вчителька і сказала, що наші діти неймовірні. Своїми танцями вони показують мужність і силу українського народу. Дивлячись на ваші танці і на ваших дітей розумієш, чому ваша держава так мужньо бореться з російськими загарбниками. Своє захоплення та високу оцінку виступам нашого колективу дали керівники латвійського та польського колективів, організатори фестивалю, - розповів  Віктор Бойко.

Познайомилися з Паневежисом

Під час фестивалю діти познайомилися з містом Паневежисом, побували на екскурсіях в краєзнавчому музеї міста Паневежиса, в місті Кернаве, де була перша столиця Литви, у відновленому старовинному литовському селищі, а також у стародавній резиденції литовських князів у найбільшому із збережених старовинних замків Литви - Тракайському замку. У концертному залі замку, з чудовою акустикою, заспівали "Ой, у лузі червона калина".

За три дні юні танцюристи з Вінниці дали вісім концертів у Литві

Нагадаємо, всесвітньовідомий вінницький ансамбль «Барвінок» зібрав вінничан на звітному концерті. До цього танцівники 3 місяці гастролювали Європою. Традиційно звітний виступ став випускним для частини колективу.

Читайте також

Стрижавську громаду з робочим візитом відвідав почесний консул Латвії
Детальніше
Вінницькі рятувальники провели тренінг для учнів ліцею №26
Детальніше
8 травня Україна разом з усім світом відзначатиме День пам’яті та перемоги над нацизмом
Детальніше
На міжнародному конкурсі мистецтв юні жмеринчани вибороли десяток нагород
Детальніше
Рятувальники провели безпекові заходи у шістьох громадах Вінниччини
Детальніше
У Вінницькому міському суді відбулась "Великодня майстерня" для діток з центру реабілітації
Детальніше