Як "Назар Стодоля" дістався з Ямполя до Вінниці

Як "Назар Стодоля" дістався з Ямполя до Вінниці

11:00 10.04.2023

Режисерка міського будинку дитячої та юнацької творчості Ямполя, Ромуальда Білінська ще з юності мріяла про велику сцену, тому паралельно з вчительською роботою в місцевій школі очолила ще й театральну студію. З молодими акторами у рідному Ямполі вони презентували декілька вистав на благодійних вечорах. Все робили заради донатів на ЗСУ. Зуміли зібрати понад 33 тис. грн.

Важливе місце в репертуарі молодого колективу займає вистава "Назар Стодоля" за мотивами Тараса Шевченка, яку 7 квітня вони показували вінницьким глядачам у Молодіжному центрі "Квадрат".

Шевченко завжди актуальний. Мене надихнули мої діти - ми поставили виставу "Слуга двох панів", і мене запитали - а що далі. Я зрозуміла, що треба рухатись, - розповідає вчителька і режисерка Ромуальда Білінська. Нині студійці готують на травень ще одну нову виставу "Непорозуміння" за мотивами Михайла Старицького.

Нагадаємо, юні вінницькі художники допомагають "колегам по пензлю" з деокупованих міст. Продають свої роботи на благодійних виставках. Картину маленького вінничанина придбав у Лондоні відомий гросмейстер.

Читайте також

МУР 20 травня вразить Вінницю прем’єрою реп-мюзиклу «Ти [Романтика]»
Детальніше
Вінничанка створила перші в світі ляльки-мотанки в зріст людини
Детальніше
У Всесвітній день вишиванки у Вінниці провели флешмоб "Я люблю ЗСУ"
Детальніше
Оновлена програма і сюрпризи! Golubenko у неділю з великими концертом у Вінниці
Детальніше
Українська діаспора в німецькому місті Карлсруе створить унікальний мурал-вишиванку
Детальніше
З фасаду колишнього лялькового театру у Вінниці знімають казкову декоративну майоліку
Детальніше