Вінничани взяли участь у мистецькому заході "Зустрічі на зеленій галявині"

Вінничани взяли участь у мистецькому заході "Зустрічі на зеленій галявині"

18:49 20.05.2024

Культурні взаємини на відстані стали не менш важливими, ніж зустрічі наживо. Вони сприяють збереженню культурної спадщини, розвитку міжнародного співробітництва та є виявом вдячності за підтримку та увагу до української діаспори. Одним із таких заходів став мистецький проєкт «Зустрічі на зеленій галявині “Три години миру”», який днями провели у німецькому місті-партнері Вінниці Мюнстер у рамках XVI музичного фестивалю.

Участь у події взяли Вінницький академічний міський камерний хор ім. В. Газінського та Вінницький міський естрадно-духовий оркестр «ВінБенд».

Концертна програма транслювалась 18 травня в прямому ефірі для відвідувачів фестивалю в Мюнстері. Під час заходу міські колективи представили свою творчість німецькій аудиторії, виконуючи як українські патріотичні пісні, так і легендарні світові хіти. Ця подія не лише дозволила ознайомити німецьких глядачів з українською культурою, а й підтримати українську діаспору в Німеччині.

Вінничанка та членкиня правління спілки «Ukrainische Sprache und Kultur in Münster e.V.» / «Українська мова та культура в Мюнстері» Світлана Пассон подякувала організаторам заходу.

Хочу висловити всім українцям, зокрема вінничанам, які долучилися до організації концерту, величезну повагу та вдячність! Пишаюся, що це наші люди! Це було професійно, талановито, бездоганно! Зібрати всю волю, коли в країні триває страшна війна, і співати попри все. В мистецтві теж наша українська сила, і її має бачити світ! - каже вона.

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук підкреслив, що така міжнародна взаємодія не тільки розвиває культурні зв’язки, а й відкриває нові можливості для співпраці.

Такі заходи, як мистецький проєкт "Зустрічі на зеленій галявині "Три години миру" («DieGrünflächenunterhaltungfindet 2024») є символом єдності та підтримки між європейськими містами. Особливо важливими є культурні зв'язки міст Вінниця та Мюнстер. Ми розуміємо, що у ці складні для українців часи, культурні ініціативи стають ще більш значущими. Завдяки таким подіям світ дізнається про мистецький потенціал нашої територіальної громади та України загалом, – зазначив Максим Філанчук.

Нагадаємо, прем’єра реп-мюзиклу «ТИ [РОМАНТИКА]» від МУР у Вінниці. У театрі ім. Садовського.

Читайте також

Від виставок до благодійних концертів: як проведуть День Конституції у Вінниці
Детальніше
Вдев'яте у Вінниці проведуть фестиваль польової кухні імені Тараса Сича
Детальніше
Авторські вінки та прикраси, які носили наші предки: у Вінниці пройшов день українського вінка
Детальніше
Ляльковий театр, музей моделей транспорту та зоодворик - місця, які варто відвідати у Вінниці
Детальніше
Вінничан та гостей запрошують на вікенд "Територія SUN: Відновлення"
Детальніше
У Вінниці відкрили мистецький проєкт про деукраїнізацію Донбасу
Детальніше