Вінничан запрошують на XVIII Міжнародний фестиваль ім. П.І Чайковського та Н.Ф. фон Мекк

Вінничан запрошують на XVIII Міжнародний фестиваль ім. П.І Чайковського та Н.Ф. фон Мекк

09:59 26.08.2021

З 31-го серпня до 5-го вересня Вінницька філармонія запрошує на XVIII Міжнародний фестиваль ім. Чайковського та фон Мекк! Склад учасників – всі зірки української академічної сцени. Три потужних симфонічних оркестри, квартет баяністів-віртуозів, кращі творчі сили філармонії та спеціально запрошені зірки світової опери.

Про особливості цьогорічного фестивалю розповідають Георгій Курков – заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі та Ірина Швець – народна артистка України.

Георгій Курков – заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі. Художній керівник та диригент двох потужних вінницьких оркестрів: Симфонічного та Академічного камерного оркестру "Арката" Вінницької обласної філармонії ім. Миколи Леонтовича. Піаніст, органіст. Музичний керівник Міжнародного фестивалю "Музика в монастирських мурах" та Міжнародного фестивалю імені П.І. Чайковського і Н.Ф. фон Мекк. У вільний час обожнює читати та навіть займатися перекладами. Книга відомого диригента та письменника Ніколауса Харнонкура в українському перекладі Георгія Куркова зберігається в державній бібліотеці Австрії. Одружений. Має двох дітей та двоє онуків. Життєве кредо - Ніколи не здавайся і все буде добре!

Ірина Швець – народна артистка України. Стажувалась в музичній академії ім. Яна Сібеліуса (Хельсінкі, Фінляндія). Професор кафедри естрадного мистецтва ВДПУ ім. Михайла Коцюбинського. Солістка Вінницької обласної філармонії ім. Миколи Леонтовича. За словами героїні – її робота служити мистецтву та виховувати творчу музичну молодь. Серед захоплень – водіння автівки та насолода швидкістю. Заміжня. Має сина та доньку. Життєве кредо – Слабкі здаються, сильні - досягають мети!

Нагадаємо, Афіша Вінниці: куди піти та на що подивитись впродовж тижня.

 

Читайте також

У Вінниці відбувся фестиваль робототехніки «Vinnytsia RoboCamp – 2024»
Детальніше
Студенти вінницьких вишів готуються до фестивалю сучасної української поезії
Детальніше
Вінницьку молодь запрошують на фестиваль сучасної української поезії
Детальніше
У Вінниці провели фестиваль патріотичної поезії «Єднаймо душі словом Кобзаря»
Детальніше
Юні вінницькі сестрички-музикантки перемогли у всеукраїнському фестивалі
Детальніше
Вінничани вирушили за перемогою на фестиваль мінібаскетболу
Детальніше