В Тульчині відбудеться безкоштовний показ двох українських стрічок

В Тульчині відбудеться безкоштовний показ двох українських стрічок

16:30 21.09.2022

23 вересня в Тульчині безкоштовно покажуть українські фільми. Показ відбудеться в рамках національного туру "Кіно заради Перемоги!", який започаткували для підтримки українських військових та переселенців.

Показ українських фільмів відбудеться в Центрі культури та дозвілля за адресою вулиця Миколи Леонтовича, 62. Вхід для учасників вільний. Загалом покажуть два фільми.

"Пекельна Хоругва або Козацьке Різдво"

О 16:00 стартує показ фільму "Пекельна Хоругва або Козацьке Різдво". Це фільм-казка для всієї родини про козаків, козацький рід, Рай і Пекло, Різдво й нечисту силу. Та не просто казка, а саме химерна українська казка, яка притаманна тільки українській культурі й українському характеру. Історія, яка є продовженням веселого козацького химородництва Котляревського і Гоголя, вщерть напоєна українським народним гумором і козацькою героїкою. В основу сценарію покладено твір найвідомішого казкаря України Сашка Лірника (який і є сценаристом картини) "Простарого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід". Посилання на трейлер.  

"Кіборги"

О 18:00 покажуть фільм "Кіборги". Історія людей, які, незалежно від освіти, професії та мови, приїхали в Донецький аеропорт захищати Україну. Це не лише воєнна історія, скільки історія про смисли. Цей фільм про те, за що воюють наші хлопці, про що вони думають і чим дихають. У фільмі є все – і внутрішні конфлікти, і любов, і дружба, і силу духу.

Нагадаємо, національний тур "Кіно заради Перемоги!" розпочався з Вінниччини та триватиме по всій Україні до кінця вересня. 10 вересня покази кінострічок відбулися для громади та переселенців, що перебувають у місті Бершадь.

Читайте також

Вінничанка створила перші в світі ляльки-мотанки в зріст людини
Детальніше
Унікальність та автентичність: у Вінниці відкрили виставку творчих робіт молоді
Детальніше
У Вінниці відбувся благодійний показ документального фільму "20 днів у Маріуполі"
Детальніше
На міжнародному конкурсі мистецтв юні жмеринчани вибороли десяток нагород
Детальніше
У Вінниці презентували виставку «Коло Навколо»
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
Детальніше