Учасник Євробачення-2023 з Молдови розповів про бабусю з Вінниці

Учасник "Євробачення-2023" з Молдови розповів про бабусю з Вінниці

13:02 11.05.2023

Серед учасників "Євробачення-2023" про безумовну підтримку Україні вже висловилось багато країн. Втім, лише виконавець із Молдови зміг похвалитись родичкою з Вінниці. 

Про це представник країни Паша Парфені розповів у коментарі "Суспільне. Новини".

Друзі, ви чудово справляєтеся. Моя бабуся родом із Вінниці. Багато моїх родичів та друзів прямо зараз знаходяться в Україні. Вони борються, вони зіштовхуються з багатьма труднощами. Молдова – маленька країна, але з великим серцем. Ми завжди готові вам допомогти. З 2014 року я завжди всім серцем вас підтримую, - сказав співак.

Молдова – одна з країн, які пройшли кваліфікацію у першому півфіналі та потрапили до Гранд-фіналу. Паша Парфені – 36 річний музикант, співак та автор пісень. Він уже представляв Молдову на "Євробаченні-2012" у Баку, де посів 11 місце із піснею "Lăutar".

Парфені народився у місті Оргіїв неподалік Кишинева. Його мама була викладачкою фортепіано у місцевій музичній школі, а батько – співаком та гітаристом. Паша з юних років навчався грати на фортепіано, а 2002 року вступив до Тираспольського музичного училища, де опанував вокал. У 2006 році Парфені продовжив навчання у Державній академії музики, театру та образотворчих мистецтв.

На "Євробаченні-2023" Паша Парфені представив пісню Soarele și Luna, текст якої написала його дружина та муза Юліана Скутару. У пісні співається про сонце та місяць, які благословляють космічний союз подружжя. Виступ Молдови у першому півфіналі запам'ятався виразними етномотивами та дивовижною постановкою з барабанами, флейтистом та атмосферним вокалом.

Де дивитись Євробачення-2023 онлайн

"Євробачення-2023" дивитися онлайн можна на таких ресурсах:

З цьогорічних нововведень – те, що прямий ефір можна буде переглянути й у додатку "Дія". Для цього користувачеві потрібно буде зайти в розділ "Послуги", вибрати "Дія.TV" та "Канал UA: Культура".

Другий півфінал Євробачення 2023 року відбудеться у четвер, 11 травня, о 22:00 за київським часом. На сцені міжнародного конкурсу боротимуться ще 16 країн, але лише 10 із них пройдуть у фінал. Все вирішить голосування глядачів.

Нагадаємо, дует TVORCHI переміг у фіналі національного відбору до міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення", який цього року відбудеться у Великій Британії.

Читайте також

США звинуватили росію у використанні хімічної зброї проти ЗСУ
Детальніше
З Карлсруе до Вінниці прибула автівка з черговою гуманітарною допомогою
Детальніше
Латвійці передали вінницьким рятувальникам ще один автомобіль
Детальніше
«Іноземні суперники підходять потиснути руку», – вінницькі пауерліфтери про участь у світових змаганнях
Детальніше
Черкащани презентували інтерактивну виставу про вбивство у Вінниці
Детальніше
Розвиток міжнародного співробітництва: Вінницю відвідала делегація з Франції
Детальніше