Україну на Євробаченні представлять Tvorchi. Що їх єднає з Вінниччиною

Україну на Євробаченні представлять Tvorchi. Що їх єднає з Вінниччиною?

13:18 18.12.2022

Дует TVORCHI переміг у фіналі національного відбору до міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення", який цього року відбудеться у Великій Британії.

Усього участь у фіналі брали 10 виконавців та гуртів - як уже відомих, так і початківців. Зокрема, це Moisei, OY Sound System, DEMCHUK, Jerry Heil, FIINKA, KRUTЬ, Tember Blanche, Angelina, 2TONE, TVORCHI.

Симпатії журі та глядачів цього разу не збіглися: тоді як від журі найвищий бал отримала KRUTЬ, глядачі найкраще оцінили TVORCHI, що й принесло їм перемогу.

Під час свого виступу вони заявили, що хотіли б, аби на Євробаченні почули й іншу українську музику - відмінну від тої, що вже лунала на конкурсі.

Група TVORCHI

Група TVORCHI складається із саунд-продюсера Андрія Гуцуляка та вокаліста Джеффрі Кенні. Колектив родом із Тернополя та досить молодий - був заснований у 2018 році. Цікаво, що обидва артисти, якби не музика, стали б фармацевтами - і Джеффрі, і Андрій навчалися на фармацевтичному факультеті Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.
 
За чотири роки існування TVORCHI встигли випустити чотири студійні альбоми: The Parts (2018), Disco Lights (2019), 13 Waves (2020) та ROAD (2021).

Україну на Євробаченні представлять Tvorchi. Що їх єднає з Вінниччиною?

Зазначимо, що у 2020 році група TVORCHI вже брала участь у нацвідборі на "Євробачення". Тоді колектив виборював право представити Україну з треком Bonfire. З піснею колектив пройшов у фінал, але не переміг.

TVORCHI та Вінниця

Примітно, що у 2021 році гурт TVORCHI презентував кліп, який знімали у Вінницькій області – на затопленому кар’єрі в Черепашинцях. Участь у зйомках тоді взяв також один із найкращих водних балетів України.

TVORCHI називали те своє відео найвідвертішою роботою. 

Можливо, тому що для нього Андрій Гуцуляк і Джеффрі Кенні знялися в унікальному Черепашинецькому кар’єрі, де незвична для України лазурова вода розлилася в озеро серед хвойних лісів. Чи тому, що в кліпі танцює “Waterballet Mermaids” – один із найкращих водних балетів України, – йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, у рубриці "Закулісся" дізнаєтесь: хто цього року судитиме українських претендентів на Євробачення та чому на це образилась Тіна Кароль?

Читайте також

У Вінниці стартував конкурс інноваційних екологічних проєктів «Екотопія Поділля»
Детальніше
Черкащани презентували інтерактивну виставу про вбивство у Вінниці
Детальніше
Розкрадач жіночих сердець! Андрій Кравченко 29 квітня у Вінниці з великим концертом «Мадонна»
Детальніше
У Вінниці обговорили перспективи відзначення 160-річчя від дня народження Коцюбинського
Детальніше
У Вінниці пройшла перша зустріч щодо можливих сценаріїв розвитку Території SUN
Детальніше
У Вінниці відкрили виставку картин переможців конкурсу «Все буде Україна»
Детальніше