У Вінниці визначили переможців щорічної премії імені Степана Руданського

У Вінниці визначили переможців щорічної премії імені Степана Руданського

13:45 14.12.2022

14 грудня у Вінницькій обласній раді відбулось засідання журі з присудження щорічної премії обласної ради імені Степана Руданського.

Голова журі заступник голови обласної ради Ігор Івасюк підкреслив важливість постаті Степана Руданського для розвитку української культури.

Уже понад 100 років переповідаються в народі його дотепні поетичні гуморески, - зазначив Ігор Івасюк. - Тож, творчість Руданського була, є і буде коштовним надбанням української літератури та нашої спадщини. Для популяризації гумору письменника та продовження його традицій у 1994 році була заснована літературно-мистецька премія імені Степана Руданського. Статус Всеукраїнської вона отримала у 2006 році. Починаючи з 1994 року, премію отримали 52 переможці. Цьогорічний преміальний фонд складає 75 тис. грн.

У Вінниці визначили переможців щорічної премії імені Степана Руданського

Ігор Івасюк повідомив, що цього року на присудження премії матеріали подали п'ять кандидатів, тобто на рівні 2020 року.

Це означає лише одне, - зауважив заступник голови обласної ради, - незважаючи на всі виклики, ми були і залишаємося єдиними в підтримці та розвитку нашої культури. Така нація -  непереможна!

За результатами голосування членів журі переможцями визначили:

  • перше місце - Рудик Василь Іванович, журналіст та письменник, - за сатиричний роман "Слуга народу";
  • друге місце - Кирницький Віталій Анатолійович, член асоціації діячів естрадного мистецтва України та Вінницького куреня гумористів, - за аудіоальбом сатири та гумору "Кому чого бракує";
  • третє місце - Олена Дяченко, керівниця аматорського гумористичного дуету "Королеви гумору" філії "СБК села Гордівка" Тростянецького ЦКД, -  за авторські гумористичні відеосюжети.
У Вінниці визначили переможців щорічної премії імені Степана Руданського

Іншим двом претендентам будуть вручені подяки за участь у конкурсі під час свята сатири та гумору імені Степана Руданського, яке планується провести в січні наступного року.

Нагадаємо, 11 грудня у Вінницькій обласній філармонії нагородили лауреатів щорічної Всеукраїнської Премії обласної ради імені Миколи Леонтовича. Цьогоріч журі визначило шість переможців. Дипломи та почесні відзнаки їм вручив заступник голови обласної ради Ігор Івасюк.

Читайте також

Будівництво укриттів у медзакладах та допомога ЗСУ - рішення 52 сесії Вінницької облради
Детальніше
У Вінниці обговорили перспективи відзначення 160-річчя від дня народження Коцюбинського
Детальніше
Вінницька обласна станція юннатів зібрала кошти на Bandera Power для захисників
Детальніше
У Вінниці презентували дитячу книгу «Таємниці старої черешні»
Детальніше
У Стрижавці та Мізяківських Хуторах капітально відремонтували ліцеї
Детальніше
У Вінниці влаштовують благодійний літературник на підтримку ЗСУ - долучайтесь!
Детальніше