У Вінниці влаштують літературний перформанс-променад Intermezzo сучасне прочитання класики

У Вінниці влаштують літературний перформанс-променад Intermezzo: сучасне прочитання класики

11:45 28.08.2024

30 та 31 серпня вінничан та вінничанок запрошують на унікальну виставу – літературний перформанс-променад Intermezzo. Захід відбудеться о 18:00 на території Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського, який організував його спільно з творчою лабораторією «Театральне оточення».

Цей перформанс є своєрідним сучасним прочитанням найвідомішої новели класика української літератури Михайла Коцюбинського – Intermezzo. В основі сюжету твору лежать переживання ліричного героя, його пошук внутрішнього спокою та гармонії. Ця новела є однією з найяскравіших літературних творів української класики, що вражає своєю емоційною глибиною та філософським змістом.

Але цього разу вінницька публіка зможе побачити Intermezzo у зовсім новому форматі. Перформанс-променад, що охоплює різні локації на території музею, поєднає акторське мистецтво, живу музику та інтерактивні елементи. Глядачі стануть не лише спостерігачами, а й учасниками дійства, оскільки вистава відбуватиметься у форматі прогулянки, де кожен етап заходу наближатиме їх до розкриття глибинної суті новели.

Переосмислення класичного тексту, крізь призму реалій сьогодення. Це слово, це театр, це жива музика і звуки. Це не просто твір зі шкільного уроку літератури – це живе дійство в автентичних обставинах будинку та саду самого Михайла Коцюбинського! – підкреслюють організатори.

Місце проведення: музей Коцюбинського, вул. І. Бевза, 15.

Придбати квиток можна за попередньою реєстрацією та внесенням передплати вартістю 100 грн. Вартість квитка – 350 грн.

У Вінниці влаштують літературний перформанс-променад Intermezzo: сучасне прочитання класики

Форми для реєстрації:

Зазначимо, перформанс-променад Intermezzo проводитиметься в межах відзначення 160 річниці від дня народження Михайла Коцюбинського.

Мапа укриттів на випадок повітряної тривоги – за посиланням.

Нагадаємо, цьогоріч Україна відзначає 160-ту річницю від дня народження видатного українського письменника Михайла Коцюбинського, чия творча спадщина стала невід'ємною частиною національної культури. У Вінницькому літературно-меморіальному музеї Михайла Коцюбинського на честь цієї знаменної дати відбувся днями триденний проєкт «Вечори кіно за Коцюбинським», який об'єднав шанувальників літератури та кіномистецтва. 

Читайте також

Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
У Вінниці триває дводенний VinBookFest - другий день присвячений молоді
Детальніше
Вінниця до та під час війни: як змінилось святкування Дня міста та які традиції збереглись
Детальніше
До Вінниці на зберігання привезуть з Покровська пам’ятник Миколі Леонтовичу
Детальніше
У Вінниці презентували новий виставковий проєкт «Коцюбинський: деколонізація»
Детальніше
У Вінниці профінансують книговидання про місто і його видатних мешканців
Детальніше