У Вінниці відкрилась виставка картин офіцера Наталії Жижко

У Вінниці відкрилась виставка картин офіцера Наталії Жижко

16:00 28.08.2022

В одній із частин Вінницького гарнізону відкрилась виставка картин Наталії Жижко. Майже 30 робіт упродовж тижня милуватимуть око військовослужбовців підрозділу.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

Як офіцер я чудово розумію стан своїх колег, які вже понад 8 років захищають країну від підступного та жорстокого ворога, а останні пів року роблять це буквально 24/7 — без вихідних і відпусток, — прокоментувала Наталія Жижко, військова, яка проходить службу в одній із частин гарнізону. — Для мене особисто малювання — це віддушина, можливість відпочити після важких чергувань. І я дуже хочу, аби мої колеги знайшли хоча б на кілька хвилин розраду, могли на секунди відволіктись від війни й відпочити, хай лише думками, й отримати позитивний заряд.

У Вінниці відкрилась виставка картин офіцера Наталії Жижко

Повернулась до написання картин Наталія, яка в дитинстві закінчила художню школу, лише п'ять років тому, після маже 25-рчної перерви. Сьогодні у її творчому доробку — понад 300 полотен. Художниця постійно вдосконалює майстерність, освоюючи різні техніки. Працює в акварельному, акриловому та олійному живописі, вивчає техніки батик (розпис по тканині) та лесування (багатошаровий живопис). Роботи Наталії виставлялись у галереях Вінниці, Києва, Одеси, а також у картинній галереї JAG професора Януша Гайди (Республіка Польща). Також картини художниці брали участь в онлайн-виставках у Німеччині, Японії, Великій Британії, а також у міжнародних конкурсах, де здобували гран-прі.

Не полишила офіцер створювати нові роботи й з початком широкомасштабного вторгнення. Як зазначають колеги художниці, її картини — неймовірно позитивні, життєдайні, душевні, здатні зцілювати душі й робити життя трішечки кращим.

Я просто замилувалась полотнами Наталії, — розповіла військова Олена, відвідувачка виставки. — Хоч вони різноманітні за тематикою, але всі дуже яскраві, виразні й дійсно здатні перенести тебе в якийсь інший чарівний світ. У мене навіть з’явилось бажання спробувати щось намалювати. Не знаю, чи вийде, але Наталія пообіцяла підтримати.

У Вінниці відкрилась виставка картин офіцера Наталії Жижко

Нагадаємо, картини краматорського художника Івана Борисова вивозили з Донеччини під обстрілами. Врятував їх колекціонер Максим Дрогобецький. 18 серпня їх представили в вінницькій галереї "АртШик".

Читайте також

У Вінниці презентували поштові марки, присвячені маршруту Camino Podolico
Детальніше
Культурний маршрут Європи: у Вінниці відкрили атрибут початку Подільського шляху святого Якова
Детальніше
Вінницький ансамбль «Радість» підкорив своїми виступами глядачів Франції та Польщі
Детальніше
У Вінниці презентували книгу Захисниці Ніни Ягоджинської про її загиблого брата
Детальніше
На Луганщині загинув 30-річний Герой із Писарівки Ярослав Білик
Детальніше
У Вінниці презентували виставку ілюстрацій до повісті Коцюбинського «Тіні забутих предків»
Детальніше