У Вінниці в рамках Vinnytsia Wine Days Special запланували унікальний кінопоказ

У Вінниці в рамках Vinnytsia Wine Days Special запланували унікальний кінопоказ

15:16 26.08.2024

У Вінниці 1 вересня відбудеться День винної культури – Vinnytsia Wine Days Special. У програмі – два унікальні кінопокази на плівці з перервою на дегустацію вінницьких вин від Gigi Winery. Фільми для відвідувачів представлять винна експертка Анна-Євгенія Янченко і кінокритик Алекс Малишенко.

Про це інформує головний туристичний сайт Вінниці.

Організатори Vinnytsia Wine Days кажуть, що у цей день Вінницька обласна філармонія ім. Леонтовича перетвориться на особливий простір, а кіносеанси стануть справжнім відкриттям, адже визнані на міжнародному рівні фільми покажуть з оригінальних плівок 35 і 16 мм на професійному кінопроєкторі, - йдеться у повідомленні.

Першим у програмі Vinnytsia Wine Days Special буде фільм «Хороший рік» Рідлі Скотта, який був режисером оскароносного «Гладіатора» та багатьох культових фільмів («Той, хто біжить по лезу», «Солдат Джейн», «Ганнібал», «Марсіянин» та ін.). Одним з улюблених акторів талановитого режисера є неймовірний Рассел Кроу, який знявся і в пропонованій романтичній комедії 2006 року разом з Маріон Котійяр. Стрічка розповідає про кохання, життя і вино, причому ексклюзивне – Coin Perdu (C.P.), що існує в реальності.

У Вінниці в рамках Vinnytsia Wine Days Special запланували унікальний кінопоказ

Після дегустаційної перерви на глядачів чекатиме кіноперформанс за стрічкою «Страсті Жанни д’Арк» Карла Теодора Дреєра у супроводі електронної музики, створеної композитором Костянтином Бушинським спеціально для цього показу. Фільм був знятий у 1928 році і займає першу сходинку в списку найкращих німих фільмів за версією видань Guardian і Observer. Ця стрічка вважається однією із загальновизнаних вершин світового кінематографа.

Як потрапити на подію

Спеціальна подія від Vinnytsia Wine Days 2024 відбудеться у неділю, 1 вересня, і триватиме з 15:00 до 21:00. Частину коштів з проданих квитків (21%) організатори направлять на потреби розвідувальної роти спеціального призначення 71-ї окремої єгерської бригади десантно-штурмових військ України. 

Квитки можна придбати за посиланням: http://surl.li/odklbp

Нагадаємо, вино за тисячолітньою грузинською технологією виготовлятимуть на Вінниччині. Одна з виноробень встановила квеврі — глиняний посуд, в якому буде бродити та настоюватися напій.

Читайте також

На ВІННИЦіЯнському фестивалі для оборонців зібрали понад 400 тис. грн
Детальніше
Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
У Вінниці триває дводенний VinBookFest - другий день присвячений молоді
Детальніше
Золоті слони полетіли у руки українських артистів: у Вінниці відбувся ВІННИЦіЯнський Фестиваль
Детальніше
Вінниця до та під час війни: як змінилось святкування Дня міста та які традиції збереглись
Детальніше
До Вінниці на зберігання привезуть з Покровська пам’ятник Миколі Леонтовичу
Детальніше