Вінницьке вино по-кахетинськи з грузинських квеврів: що це і коли можна буде скуштувати?

Вінницьке вино по-кахетинськи з грузинських квеврів: що це і коли можна буде скуштувати?

13:07 31.07.2024

Вино за тисячолітньою грузинською технологією виготовлятимуть на Вінниччині. Одна з виноробень встановила квеврі — глиняний посуд, в якому буде бродити та настоюватися напій.

Таку технологію називають по-кахетинськи. Ємності закопують у землю, а всередину кладуть виноград разом зі шкіркою, а часом і лозою.

Коли можна буде скуштувати вінницьке вино по-кахетинськи — розкажуть наші журналісти.

Нагадаємо, Володимир Гігінеішвілі - український підприємець, будівельник та винороб. Почесний президент "Vinnytsia Wine Days".

Читайте також

У Вінницькому кардіоцентрі рятують пацієнтів за допомогою новітньої технології
Детальніше
Які сюрпризи чекають гостей Днів Європейської спадщини у Вінниці
Детальніше
Історія мікрорайонів Вінниці: легенди та сучасність
Детальніше
Вінниця до та під час війни: як змінилось святкування Дня міста та які традиції збереглись
Детальніше
Ще одне вінницьке підприємство отримає компенсацію від міської ради за ЄСВ
Детальніше
Розлучення через «Дію»: у Мінцифри допускають появу нової функції
Детальніше