У Вінниці презентують виставку колажів про життя та діяльність Михайла Коцюбинського

У Вінниці презентують виставку колажів про життя та діяльність Михайла Коцюбинського

14:01 07.09.2023

8 вересня о 16:00 год у Вінницькому літературно-меморіальному музеї М.М. Коцюбинського відкриють виставку колажів "Творчими лабіринтами Коцюбинського". Експозиція включає 26 робіт учнів Вінницької дитячої художньої школи, створені на основі біографічних фактів про письменника. Композиції також ілюструють твори Сонцелюба та історичні місця Вінниці, пов'язані з ним. Виставку створено за сприяння департаменту культури міської ради.

Як розповіла директорка Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського Лариса Кравченко, наприкінці минулого навчального року, наукові співробітники музею, учні та викладачі Вінницької дитячої художньої школи поринули у творчий процес задля реалізації спільного проєкту присвяченого Михайлу Коцюбинському.

На основі підібраних науковцями музею цікавих особистих подій, творчих досягнень письменника, учні художньої школи під керівництвом своїх наставників створили роботи, в яких відобразили епізоди з життя письменника, - інформує Вінницька міська рада.

У Вінниці презентують виставку колажів про життя та діяльність Михайла Коцюбинського

До експозиції входять 26 робіт учнів старших класів художньої школи. У своїх колажах діти відтворили також найбільш відомі твори письменника, такі як: "Intermezzo", "Цвіт яблуні", "Тіні забутих предків" та життєві факти, які безпосередньо стосуються його рідного міста. Неабияку увагу приділили знаковим історичним місцям Вінниці, що пов’язані з ім’ям Михайла Коцюбинського, таким як Собор, Реальне училище, музей письменника та інші.

Представлені роботи різні за темами та сюжетами, але об’єднані розкутістю творчого мислення, піднесеним настроєм та яскравою колірною гамою. Тому сподіваємося, що у наступному, ювілейному для Михайла Коцюбинського 2024 році, коли відзначатимемо 160 річчя з дня його народження, цей проєкт увінчається виданням цікавого артбуку "Михайло Коцюбинський", - зазначає Лариса Кравченко.

Виставка "Творчими лабіринтами Коцюбинського" діятиме до 24 вересня. Переглянути її можна з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 17:30. Вхід вільний.

Довідки за тел. (0432) 64-71-02, моб.: 0672115271.

Нагадаємо, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулась знакова подія. В межах діючої виставки "України щит" відкрили експозицію "Кривавий бій під Терновими Подами: механізована рота 11-го окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь". Це вшанування пам’яті вінничан, які загинули у 2022 році під час активної фази наступальних дій під селом Тернові Поди, що знаходиться на кордоні Миколаївщини та Херсонщини. Виставка розповідає про чотирнадцятьох полеглих воїнів. Життя дев’яти з них обірвалося в бою 5-6 вересня. Роковинам трагедії й приурочено подію.

Читайте також

Пироговський пікнік, MamaRika та Ellia: вікенд у Вінниці 10-12 травня
Детальніше
Феєрія емоцій! Operafest Tulchyn скоро здивує Вінницю мегашоу і концертом-сенсацією
Детальніше
На міжнародному конкурсі мистецтв юні жмеринчани вибороли десяток нагород
Детальніше
Колекція вінницького музею поповнилась новими експонатами - традиційними дряпанками
Детальніше
Містян запрошують на екскурсію виставкою "Вінниця. Україна. Незалежність"
Детальніше
Відлупцювати опудало путіна за донат та відвідати виставку використаної зброї можна у центрі Вінниці
Детальніше