У Вінниці презентують "Найкращу книжку про Каміно"

У Вінниці презентують "Найкращу книжку про Каміно"

13:52 10.03.2023

Департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради запрошує на презентацію "Найкращої книжки про Каміно" Максима Беспалова, з якої розпочнеться промоційний тур популяризатора Шляху святого Якова містами його подільської гілки. Захід пройде 15 березня о 18:30 у вінницькій Книгарні "Є" (вул. Соборна, 89), вхід вільний.

Про це інформує офіційний туристичний сайт Вінниці.

З автором яким можна буде поспілкуватися про його досвід численних проходжень маршрутів до Сантьяго-де-Компостела, враження від повернення паломників після пандемії та важливі інсайти, які відкриває "дорога з тисячею імен". Крім Вінниці, презентації відбудуться також у Бару (16 березня) та Кам’янці-Подільському (17 березня).

Початково Camino de Santiago - це проща, мережа доріг, які ведуть до мощей апостола Якова. Втім цей шлях уже давно став чимось більшим. У 2021 році було започатковано проєкт Camino Podolico - перший пішохідний культурний маршрут в Україні, створений за моделлю Шляхів святого Якова, що проходить мальовничими місцями Поділля. В тестовий сезон його подолали повністю або частково понад 150 мандрівників, однак наразі через воєнний стан проходження маршруту в Україні призупинили.

"Найкраща книжка про Каміно" - це історія дороги з тисячею імен та тисячею облич. Початок однієї історії стає кінцівкою для іншої, і навпаки, тут зустрічаються давні друзі та незнайомці, люди закохуються і приймають доленосні рішення, інколи - когось знаходять чи втрачають. Та хай скільки подій відбулося на цьому Шляху, хай у який спосіб ви його долали: пішки чи на велосипеді, в компанії чи на самоті - ця дорога ніколи не закінчується. Зробивши перший крок, людина все подальше життя проводить у пошуках, бо справжнє паломництво веде не до конкретної точки, воно спрямоване всередину вас самих.

Максим Беспалов - мандрівник і письменник. Протягом десяти років працював у медіа: був головним редактором газет і сайтів, ведучим щоденного політичного ток-шоу на дніпровському телебаченні. Проте згодом зрозумів, що подорожі та література приносять набагато більше задоволення, ніж журналістика. Зараз Максим організовує авторські тури та побував у 70 країнах світу. Автор роману "Східний вал" та художніх репортажів "Усе, що ви знаєте про Ірландію, - правда, але…", "Український Шпіцберген. Ведмеді, вугілля та комунізм", "Шлях на край світу. Українські пілігрими на Camino de Santiago", "Ліхіє дев’яності: Кузня кадрів Дніпропетровськ".

Нагадаємо, у виставковій залі Вінницького літературно-меморіального музею М.Коцюбинського 9 березня відкрили персональну виставку творів живопису "Мова графіки" Олександра Пелешка та презентували другу частину книги "В’яр" Лариси Сичко.

Читайте також

Вінничанка створила перші в світі ляльки-мотанки в зріст людини
Детальніше
У Всесвітній день вишиванки у Вінниці провели флешмоб "Я люблю ЗСУ"
Детальніше
Оновлена програма і сюрпризи! Golubenko у неділю з великими концертом у Вінниці
Детальніше
Українська діаспора в німецькому місті Карлсруе створить унікальний мурал-вишиванку
Детальніше
У Вінниці презентували книгу, присвячену полеглому пілоту Дмитру Майбороді
Детальніше
З фасаду колишнього лялькового театру у Вінниці знімають казкову декоративну майоліку
Детальніше