У Довжку презентували книгу про історію села та його працьовитих жителів

У Довжку презентували книгу про історію села та його працьовитих жителів

10:55 29.08.2024

«Літопис Довжку, що на річці Мурафа». Книгу з такою назвою про історію села та його працьовитих людей презентували в Довжку напередодні Дня Незалежності.

Про це інформує Вінницька облрада.

Автор видання – Анатолій Нагребецький – почесний краєзнавець України, член правління Національної спілки краєзнавців України, дипломант Книги рекордів України в категорії «Видавництво» за видання найбільшої в Україні кількість книг про рідний край. Співавтором книги стала Людмила Копайгородська – педагогиня-організаторка Довжанського ліцею Мурафської сільської ради, - йдеться у повідомленні.

Видання про село надруковане і профінансоване коштом директора місцевого господарства Анатолія Шаргала.

Авторам книги за те, що вивчають, зберігають та популяризують історію малої батьківщини подякував голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. Він побажав їм подальших успіхів на ниві краєзнавства. Голова обласної Ради також привітав усіх жителів громади з Днем Незалежності.

У Довжку презентували книгу про історію села та його працьовитих жителів

До книги увійшли матеріали, які розповідають про історичне минуле села. Там міститься детальна інформація про видатних людей, що проживали чи працювали в селі, прославили рідний край на обласному та всеукраїнському рівні. На сторінках книги — розповіді про колгоспи, які діяли в селі, людей, які працювали в них. Містяться оповіді про те, як селяни переживали страшні часи голодоморів та Другої світової війни. Книга розповідає також про Героїв російсько-української війни, які полягли на полі бою за незалежність та територіальну цілісність України; про жителів села, які були учасниками АТО/ООС, та тих, хто зараз служить у ЗСУ.

На презентації книги місцевій жительці Тетяні Шуляк вручили орден її загиблого чоловіка-героя. Руслан Шуляк загинув 11 листопада 2023 року при виконанні завдання поблизу Кліщіївки Бахмутського району. Указом Президента України військовослужбовець нагороджений орденом За мужність III ступеня (посмертно).

Нагадаємо, у Вінниці в Центральній міській бібліотеці імені Бевза відбулась презентація книги Ніни Ягоджинської «Кирган Віктор. Камінь. Лєший». Видання розповідає про брата авторки – оборонця Віктора Киргана, який ще задовго до повномасштабного вторгнення воював у гарячих точках. 

Читайте також

У Вінниці презентували новий виставковий проєкт «Коцюбинський: деколонізація»
Детальніше
У Вінниці профінансують книговидання про місто і його видатних мешканців
Детальніше
Вінничан запрошують на VinBookFest «КНИГА – єднає! ВІННИЦЯ – читає!»
Детальніше
У Вінниці відбудуться безкоштовні екскурсії, присвячені постаті Михайла Коцюбинського
Детальніше
У Вінниці влаштують літературний перформанс-променад Intermezzo: сучасне прочитання класики
Детальніше
Волинська делегація обмінялась із вінничанами досвідом у сфері надання соціальних послуг
Детальніше