Цьогорічний "Чілдрен Кінофест" вінничани зможуть відвідати онлайн та офлайн

Цьогорічний "Чілдрен Кінофест" вінничани зможуть відвідати онлайн та офлайн

11:46 18.05.2021

VІIІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" цього року відбудеться в онлайн та офлайн-форматі. У 2021 році подія відбудеться в гібридному форматі: частина фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня до 2 червня (перелік кінотеатрів буде оголошено в травні), частина – онлайн з 28 травня до 6 червня, на сайті. Переглянути можна буде сім фільмів.

Цьогорічний фестиваль об'єднає 20 українських міст, серед яких і Вінниця. Він проходитиме на благодійних засадах і відвідати його кожен бажаючий зможе безкоштовно. Для цього потрібно зареєструватися перейшовши за посиланням. У Вінниці показ фільмів відбуватиметься у кінотератрі "Родина". Один ранковий сеанс кожного дня з 28 травня до 2 червня. 

Чілдрен Кінофест – фестиваль, який 8 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей з найновішими європейськими стрічками та світовою кінокласикою. Із семи фільмів конкурсної програми аудиторія обере переможця – після перегляду фільмів глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

Фільмом-відкриттям Чілдрен Кінофесту в кінотеатрах стане фантастична анімаційна стрічка Анатолія Лавренішина "Віктор Робот", яка в цьогорічній конкурсній програмі представляє Україну. Картина вже відзначена Призом глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю та Премією "Кіноколо". Події фільму розгортаються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає.

У кінотеатрах будуть продемонстровані ще три картини з конкурсної програми. Серед них – відзначена Баварською та Німецькою кінопреміями родинна історична драма "Як Гітлер вкрав рожевого кролика". У стрічці йдеться про дев'ятирічну дівчинку, сім'я якої змушена тікати з рідної Німеччини після приходу до влади нацистів.

Французько-бельгійський фільм "Полі" розповість про пригоди двох друзів: дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі. У справжню кіноподорож Данією відправить глядачів комедія "Хлопчик-гусак", найкраща дитяча стрічка 2020 року за версією Данської кіноакадемії.

Ще три фільми конкурсної програми будуть продемонстровані онлайн: нідерландська сімейна комедія "Джекі та Опієн", норвезька пригодницька документальна картина "Арктичні верблюди" та шведська фантастична стрічка "Самі в космосі".

На ретроспективному показі, який проходитиме в кінотеатрах та онлайн, глядачам фестивалю продемонструють пригодницький анімаційний фільм "Лисенятко Вук". Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981-му, а цього року відзначає своє 40-річчя. Саме Вук став натхненням для іміджу цьогорічного Чілдрен Кінофесту.

Цьогорічний "Чілдрен Кінофест" вінничани зможуть відвідати онлайн та офлайн

Онлайн буде продемонстровано фільм-закриття фестивалю – українську фантастичну пригодницьку стрічку "Фокстер & Макс" Анатолія Матешка, яка є минулорічним переможцем Чілдрен Кінофесту. Головний герой фільму, дванадцятилітній школяр Макс, знаходить балончик з нанофарбами і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями.

У межах Чілдрен Кінофесту також буде показано (в кінотеатрах і онлайн) двадцять стрічок-фіналістів п'ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. За традицією, переможців визначить журі українських кінематографістів: режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму "Віктор_Робот" Анатолій Лавренішин, режисер драми "Додому" Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірина Цілик. Глядачам показу також запропонують проголосувати та обрати переможця в номінації "Приз глядацьких симпатій". Фіналістів буде оголошено 19 травня.

Я дуже радий, що в цьому році ми зможемо хоча б частково показувати фільми в кінотеатрах, і дуже сподіваюсь, що вже найближчим часом темні зали та великі екрани повернуться до нашого щоденного життя. Як і завжди, ми відібрали фільми для дітей та підлітків від 4 до 13 років, але закликаємо долучатися до переглядів цілими родинами, адже головною місією нашого фестивалю є розвиток якісного сімейного дозвілля. Цьогорічна програма насичена фантастичними пригодами, справжньою дружбою, спілкуванням з тваринами та навколишнім світом, але моєю улюбленою програмою є конкурс дитячих робіт, оскільки саме в ній ми можемо побачити перші роботи майбутніх зірок українського кіно, – Ілля Дядик, програмний директор Чілдрен Кінофесту.

Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Місія Чілдрен Кінофесту – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Відвідування показів та онлайн-перегляди – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті.

Нагадаємо, Минулих вихідних у Вінниці відбувся VinBookFest

Читайте також

Прем'єра оскароносного фільму "20 днів у Маріуполі" відбулась у Вінниці
Прем'єра оскароносного фільму "20 днів у Маріуполі" відбулась у Вінниці
Детальніше
Студенти вінницьких ВНЗ готуються до фестивалю сучасної української поезії
Студенти вінницьких вишів готуються до фестивалю сучасної української поезії
Детальніше
Вінницьку молодь запрошують на фестиваль сучасної української поезії
Вінницьку молодь запрошують на фестиваль сучасної української поезії
Детальніше
У Вінниці провели фестиваль патріотичної поезії «Єднаймо душі словом Кобзаря»
У Вінниці провели фестиваль патріотичної поезії «Єднаймо душі словом Кобзаря»
Детальніше
Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» приніс Україні перший Оскар
Документальний фільм «20 днів у Маріуполі» приніс Україні перший "Оскар"
Детальніше
Юні вінницькі сестрички-музикантки перемогли у всеукраїнському фестивалі
Юні вінницькі сестрички-музикантки перемогли у всеукраїнському фестивалі
Детальніше