Мешканка Маріуполя відкрила крамницю вишиванок у Вінниці

Мешканка Маріуполя відкрила крамницю вишиванок у Вінниці

12:04 24.08.2024

Мешканці Донецької області відновлюють та розвивають свій бізнес в більш безпечних регіонах України. Ось і Олена Катрич з Маріуполя відкрила крамницю вишиванок у Вінниці.

Про це інформує Донецька обласна державна адміністрація.

Олена Катрич — мешканка Маріуполя, у 2015 році відкрила магазин вишиванок «Етностиль», де продавала товари українських текстильних виробників. Магазин був справжнім місцем тяжіння для патріотів, куди приходили не тільки за вишиванками, а й просто поспілкуватися. Серед частих відвідувачів були представники міжнародної спільноти, які хотіли придбати вишиванку з Маріуполя на подарунок для своїх близьких і друзів, - йдеться у повідомленні.

Ольга активно сприяла українізації міста: організовувала заходи та паради вишиванок, які стали символом національної ідентичності та гордості для мешканців міста.

Мешканка Маріуполя відкрила крамницю вишиванок у Вінниці

Після повномасштабного вторгнення родина Катричей переїхала до Вінниці, знайшла місце під бізнес та у квітні 2024 року поновила свою справу, відкривши етнокрамницю «Сонях». 

Сонях — це квітка, яка завжди повертається за сонцем. Сонце — це Батьківщина, а сонях — людина, яка любить свою Україну, - пояснює Ольга.

Зараз у крамниці сорочки та сукні, на кожній з яких автентичний орнамент: від Львівського до Подільського.

Крамниця «Сонях» стала не лише бізнесом, а й символом любові, пам’яті та відданості. Ольга Катрич втілює в життя мрії своєї родини, зберігаючи національну культуру та традиції.

Нагадаємо, Німецько-українське товариство “Українці в Карлсруе” в рамках святкування Дня вишиванки 2024 року організовує флешмоб в Українському культурному центрі Карлсруе. Цей захід є частиною місії збереження та популяризації української культури та спадщини серед української діаспори, поглиблення міжкультурних зв’язків між Україною та Німеччиною.

Читайте також

Які ліки пацієнти зі статусом ВПО можуть отримати безоплатно або з частковою доплатою за програмою «Доступні ліки»
Детальніше
У Вінниці дітям-переселенцям влаштували похід у зоопарк та ігровий центр
Детальніше
Ще одне вінницьке підприємство отримає компенсацію від міської ради за ЄСВ
Детальніше
Переселенці оголосили збір для військових у Вінницькому шпиталі
Детальніше
Психологічна допомога для переселенців: робота центру життєстійкості у Хмільницькій громаді
Детальніше
У Вінниці обговорили участь переселенців у житті громади
Детальніше