Калинівчанки перемогли на міжнародному танцювальному конкурсі у Празі

Калинівчанки перемогли на міжнародному танцювальному конкурсі у Празі

15:29 31.10.2023

Зразковий ансамбль сучасного танцю "Грація" успішно виступив на Міжнародному конкурсі "Празький подіум", який проходив у Чехії, та виборов перше місце.

За перемогу у конкурсі разом із калинівчанками боролися сорок сім колективів з України та Чехії. Однак виступ "Грації" із танцювальним номером "Wish The Will", що в перекладі означає "Бажаю Волі", журі конкурсу визнало найкращим.

Наша подорож до Чехії тривала чотири дні. Це спілкування з учасниками з інших колективів, цікаві майстер-класи, подорож на човні у Празі, екскурсія до Дрездена в Німеччині. Щиро вдячна батькам наших вихованців та Калинівській міській раді за таку гарну можливість. Це був наш перший виступ за кордоном і він був таким успішним, - ділиться враженнями керівниця ансамблю Оксана Мовчан. - Хоча, перемога у конкурсі була не єдиною нашою метою. Адже ми прагнули популяризувати нашу країну, показати які талановиті, виховані та обдаровані діти живуть в Україні, і це нам також вдалося.

Калинівчанки перемогли на міжнародному танцювальному конкурсі у Празі

Із щемом у серці пригадують калинівчани найзворушливіші епізоди подорожі до Праги, коли усім колективом, а це двадцять два учасники, та групою підтримки у складі батьків, виконали Гімн України у центрі Праги й викликали оплески та овації місцевих жителів, як дівчина чешка передала через учасників колективу свої останні 300 крон на підтримку української армії, як щиро та по-доброму зустрічали українських дітей на конкурсі.

Я пишаюся своїми вихованками, які усього за місяць зуміли так гарно підготуватися і вибороти перемогу на міжнародному конкурсі. Не можу без сліз пригадати ще один епізод нашої подорожі, коли ми перетнули кордон і на годиннику за київським часом була дев’ята година. Дівчата піднялися зі своїх місць і хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у російсько-українській війні. Це було так зворушливо, адже ніхто не примушував їх до цього, - продовжує Оксана Мовчан.

Калинівчанки перемогли на міжнародному танцювальному конкурсі у Празі

Втомлені, але щасливі та окриленні учасниці колективу повернулися до Калинівки. Але згадка про поїздку до Праги та їх перемогу на конкурсі назавжди залишиться у їх серцях.

Нагадаємо, вихованиці Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв "Мальви", під керівництвом викладачки Олени Попової, вибороли гран-прі Другого Міжнародного багатожанрового конкурсу "ЄвроЛіто" (International talent competition, Kyiv-London) в номінації "хореографія".

Читайте також

Художню виставку Федора Панчука "Ювілейна-24" відкриють у Вінниці
Детальніше
Вінничанин здобув чотири медалі на Кубку світу з парастрільби
Детальніше
Черкащани презентували інтерактивну виставу про вбивство у Вінниці
Детальніше
Розкрадач жіночих сердець! Андрій Кравченко 29 квітня у Вінниці з великим концертом «Мадонна»
Детальніше
У Вінниці обговорили перспективи відзначення 160-річчя від дня народження Коцюбинського
Детальніше
У Вінниці пройшла перша зустріч щодо можливих сценаріїв розвитку Території SUN
Детальніше