Вінницький хореографічний колектив "Мальви" виборов гран-прі конкурсу "ЄвроЛіто"

Вінницький хореографічний колектив "Мальви" виборов гран-прі конкурсу "ЄвроЛіто"

13:50 04.08.2023

Вихованиці Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв "Мальви", під керівництвом викладачки Олени Попової, вибороли гран-прі Другого Міжнародного багатожанрового конкурсу "ЄвроЛіто" (International talent competition, Kyiv-London) в номінації "хореографія".

Найвищу нагороду в конкурсі дівчатам принесло виконання хореографічної композиції "Тарантела" з категорії "народний танець".

Загалом участь у цьому конкурсі взяли діти з різних країн. За результатами змагань було лише три гран-прі, і в тому числі - цю нагороду вибороли й наші дівчатка. Це свідчить про талант та високий рівень нашого колективу та віддану працю викладачів, які намагаються приділити дітям якомога більше уваги, - зазначає директорка КЗ "Вінницька-Хутірська дитяча школа мистецтв" Тетяна Висоцька.

Для "Мальв", за її словами, це вже не перша нагорода. Зразково аматорський хореографічний колектив постійно бере участь як у Всеукраїнських, так і Міжнародних конкурсах і практично завжди здобуває перші, другі, рідше - треті місця.

Профільним напрямком хореографічного відділення Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв є саме народно-сценічний танець, - інформує Вінницька міська рада.

Популяризація народно-сценічної хореографії є творчим кредом викладачок школи Ганни Павлюк та Олени Попової. Разом з тим, своїх вихованців вони навчають і класичному танцю, як того вимагає типова програма з хореографії. Водночас учні школи вивчають історію хореографічного мистецтва та опановують музичну грамоту.

"Завдяки таким викладачам, я впевнена, що у наших вихованців попереду ще багато перемог", - зазначає Тетяна Висоцька.

Нагадаємо, петриківський розпис у холі Вінницької міської ради. Майже три десятки картин стали окрасою зали на першому поверсі. Це роботи майстрині Галини Рибак та її учнів.

Читайте також

На міжнародному конкурсі мистецтв юні жмеринчани вибороли десяток нагород
Детальніше
Колекція вінницького музею поповнилась новими експонатами - традиційними дряпанками
Детальніше
Містян запрошують на екскурсію виставкою "Вінниця. Україна. Незалежність"
Детальніше
Художню виставку Федора Панчука "Ювілейна-24" відкриють у Вінниці
Детальніше
У Вінниці презентували виставку «Коло Навколо»
Детальніше
Черкащани презентували інтерактивну виставу про вбивство у Вінниці
Детальніше