Гра в крокет, старовинні танці, майстер-класи та презентація книги: у Вінниці влаштують ретро-пікнік

Гра в крокет, старовинні танці, майстер-класи та презентація книги: у Вінниці влаштують ретро-пікнік

11:59 13.08.2021

4 вересня на території музею-садиби Миколи Пирогова відбудеться перший Пироговський пікнік, в рамках якого вінничани та гості міста зможуть відчути атмосферу доби видатного вченого. Захід відбудеться у форматі ретро-пікніка другої половини ХІХ ст. у поєднанні з тематичними майстер-класами та презентацією книги "За рецептами Миколи Пирогова".

Про це інформує Департамент маркетингу міста та туризму у мережі Фейсбук.

Відвідувачів зустрічатимуть костюмовані персонажі власників садиби. На території буде пікнікова зона, фуд-корт, ярмарок смаколиків від місцевих виробників. Учасники події зможуть відвідати екскурсії, долучитися до ретро-пікніка, майстер-класів по приготуванню різних видів чаю та кави, гри у крокет та історичних танців, відвідати тематичні лекції та презентацію книги-довідника "За рецептами Миколи Пирогова", виданої в рамках конкурсу соціокультурних грантів Вінницької міської ради, - інформують у департаменті.

Микола Іванович Пирогов - учений зі світовим ім’ям, який останні 20 років життя провів під Вінницею у мальовничій садибі "Вишня". Її будівлі та парк збереглися до нашого часу і зараз є частиною комплексу Національного музею-садиби М.І. Пирогова. Ця локація вже понад півстоліття є справжнім туристичним магнітом Вінниці.  Її часто використовують для весільних та художніх фотосесій.

Зараз запити та інтереси відвідувачів змінюються, проте і музей розширює перелік своїх функцій. Впродовж усього літа на території садиби розташований концертний майданчик просто неба, який приймає гастролюючих артистів і до тисячі відвідувачів за подію. На черзі – тематичний Пироговський пікнік, ініційований у 2020 році колективом музею та ГО "Клуб подільської кухні" в рамках туристичного хакатону TourMix. Захід підтримала Вінницька міська рада в рамках реалізації Стратегії розвитку туризму до 2030 року. Пікнік має на меті популяризацію імені видатного хірурга та розкриття й підсилення туристичного потенціалу цієї локації,- йдеться на сторінці департаменту.

Гра в крокет, старовинні танці, майстер-класи та презентація книги: у Вінниці влаштують ретро-пікнік

Вхід на територію музею відбуватиметься за стандартними тарифами (дорослі — 20 гривень, діти — 10 гривень, пільгові категорії — безкоштовно). Активності на території музею триватимуть з 11:00 до 17:00. Відвідувачі зможуть розташуватися у пікнікових зонах на території музею з дотриманням правил перебування.

Деталі та програма Пироговського пікніка з’являтимуться на сторінці події у соціальній мережі Facebook  та на сайті Вінницької міської ради.

Нагадаємо, PIROGOV SKY - нова локація Вінниці, де кожні вихідні влітку будуть гучні концерти просто неба

Читайте також

Колекція вінницького музею поповнилась новими експонатами - традиційними дряпанками
Детальніше
Художню виставку Федора Панчука "Ювілейна-24" відкриють у Вінниці
Детальніше
У Вінницькому краєзнавчому музеї провели другий майстерклас з писанкарства для дітей-сиріт
Детальніше
Благодійність, майстер-класи та фудкорт: програма Пироговського пікніка - 2024
Детальніше
У Вінниці обговорили перспективи відзначення 160-річчя від дня народження Коцюбинського
Детальніше
У Вінниці презентували фотовиставку «З Україною в серці»
Детальніше