Фотовиставку полеглого Героя Юрія Мигуна "Енея" відкриють у Вінниці

Фотовиставку полеглого Героя Юрія Мигуна "Енея" відкриють у Вінниці

10:02 13.06.2024

14 червня о 12:00 у вестибюлі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкриють фотовиставку полеглого за Україну воїна 35 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського Юрія Мигуна.

Про це повідомили на сторінці музею.

Юрій Мигун - патріот України, який захищав її цілісність та незалежність до останнього свого подиху. Та по-справжньому любити Батьківщину може лише той, хто цінує край, де він народився. Для Юри - це село Щаслива Вінницького району Вінницької області. Це місце, яке Юрій ні нащо б не проміняв. Тут його рідна земля та неземної краси природа. Він хотів зафіксувати кожну неповторну мить краю, який його виплекав. Ця любов знайшла своє відображення у серії фотографій, які Юрій зробив у своєму рідному селі. Їх частина доступна для огляду в рамках цієї виставки, - йдеться у повідомленні.

Фотовиставку полеглого Героя Юрія Мигуна "Енея" відкриють у Вінниці

"Еней" - мужній, сміливий та вправний

Мигун Юрій Павлович (позивний "Еней") народився у родині педагогів. Після закінчення Білозерівської СЗШ продовжив сімейну традицію і вступив до Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського. Працював учителем фізичної культури у школі. Був депутатом Щасливецької селищної ради.
Завжди активний Юрій займався воркаутом, футболом, був неодноразовим переможцем регіональних та обласних змагань з краєзнавчого туризму та еколого-натуралістичних конкурсів. Створив власну фотоколекцію світлин явищ та об’єктів природи "В об'єктиві натураліста".  

Під час строкової служби, яку проходив у 2016–2017 рр., отримав звання молодшого сержанта. Був інструктором 169-го навчального центру "Десна" імені князя Ярослава Мудрого, пройшов індивідуальну підготовку за стандартами НАТО за спеціальністю "Стрілець" та курси першої домедичної допомоги.

На початку повномасштабної російсько-української війни організував територіальну оборону села Щаслива, а з 19 березня 2022 року став на захист рідної землі у складі 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. Юрій показав себе мужнім, сміливим і вправним військовим, тому і мав позивний "Еней". У травні 2023 р. був нагороджений медаллю "За військову службу Україні".

14 червня 2023 р. у ближньому бою при звільнені села Старомайорське Волноваського району Донецької області Юрій отримав поранення несумісні з життям.

Нагадаємо, у Вінниці відбудеться презентація книги Світлани Пенькової "Українські колібрі". Захід присвячений Дню батька та проходитиме у межах культурно-мистецьких заходів з нагоди відзначення річниці створення першого бренду Вінниці, що об’єднує локальних майстрів та виробників "BYVI".

Читайте також

Вдев'яте у Вінниці проведуть фестиваль польової кухні імені Тараса Сича
Детальніше
Авторські вінки та прикраси, які носили наші предки: у Вінниці пройшов день українського вінка
Детальніше
Ляльковий театр, музей моделей транспорту та зоодворик - місця, які варто відвідати у Вінниці
Детальніше
Вінничан та гостей запрошують на вікенд "Територія SUN: Відновлення"
Детальніше
У Вінниці відкрили мистецький проєкт про деукраїнізацію Донбасу
Детальніше
Вінницький планетарій запрошує на неймовірну феєрію музики та космосу
Детальніше