Фортепіанні фабрики у Вінниці - містян запрошують на лекцію про музичну спадщину

Фортепіанні фабрики у Вінниці - містян запрошують на лекцію про музичну спадщину

17:47 05.09.2023

Музей Вінниці запрошує на лекцію "Музична Вінниця", яку читатиме музикознавиця, дослідниця історії нашого міста Наталія Кушка. Вона відбудеться у середу, 6 вересня, у садибі Боруха Львовича.

Захід почнеться о 17:30. Слухачі дізнаються секрети та маловідомі факти від стародавніх часів аж до середини XX століття щодо музичної спадщини нашого міста.

Люди з прадавніх часів створювали музичні інструменти та складали пісні. У Вінниці, ймовірно, ще у XVII столітті існували так звані музикантські цехи, де навчали музичній грамоті та грі на різноманітних інструментах: цимбалах, лютнях, кобзах тощо. З часом якість музичної освіти покращувалась, розширювався перелік інструментів на яких можна було грати, а також стилів у яких можна було творити. У другій половині ХІХ століття у Вінниці навіть існували фортепіанні фабрики, де із закордонних деталей складали піаніно та роялі. А в перші десятиліття радянської окупації у нашому місті почали виникати джазові колективи, учасників яких репресували в 1930-х роках за сфабрикованими звинуваченнями у роботі на закордонні розвідки, - говорить експертка в галузі музичної історії Вінниці Наталія Кушка.

Фортепіанні фабрики у Вінниці - містян запрошують на лекцію про музичну спадщину

Загалом, історія музики у Вінниці багата цікавими фактами та несподіваними поворотами. Про все це та інше можна буде довідатися під час лекції в середу. Також усі охочі зможуть придбати собі книгу Наталії Миколаївни "Музична Вінниця".

Місце проведення: Музей Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15-А).

Вхід вільний.

Нагадаємо, у Вінниці відбувся освітній захід для молоді. Провідні фахівці EPAM Ukraine проводили лекцію на тему "Майбутнє вже тут: інженер хмарних технологій" для 25 молодих та талановитих вінничан. Ініціювали подію фахівці відділу молодіжної політики Вінницької міської ради.

Читайте також

Колективи майже з усієї країни з'їхались у Вінницю на міжнародний фестиваль "Барвінкове кружало"
Детальніше
Українці ризикували життям, рятуючи євреїв під час Другої світової війни
Детальніше
Унікальність та автентичність: у Вінниці відкрили виставку творчих робіт молоді
Детальніше
У Вінниці стартувала акція "Дорога українського прапора шляхами Європи"
Детальніше
У Вінниці презентували фотовиставку українського захисника Максима Кривцова
Детальніше
Майстеркласи, фудкорт та реабілітація: як пройшов Пироговський пікнік - 2024
Детальніше