До Дня Європи у Вінницькій громаді провели низку культурних заходів

До Дня Європи у Вінницькій громаді провели низку культурних заходів

22:02 11.05.2024

9 травня з нагоди Дня Європи у Вінницькій територіальній громаді відбулись культурно-мистецькі заходи: презентації виставок, відкриття тижня австрійського кіно, години спілкування тощо.

Тематичні події відбулись у ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система», де дітям розповіли про європейські цінності, ознайомили з культурою, традиціями та історією народів Європи.

У бібліотеці-філії №5 презентували книжкову виставку «Культурна мозаїка». Працівники бібліотеки запропонували користувачам підібрати для себе художню літературу відомих європейських авторів.

У книгозбірні №20 провели годину спілкування «Відкриваємо Європу разом». На захід були запрошені учні сьомого класу КЗ «Малокрушлинецький ліцей». Діти мали змогу більше дізнатись про Європу і країни, що входять до складу ЄС. Також – про національні, культурні надбання європейських народів. Зокрема хлопці та дівчата взяли участь у вікторині «Дізнавайся про Європу».

Також у межах відкриття тижня австрійського кіно у нашому місті відбувся показ фільму «Ціле життя» у кінотеатрі «Родина».

Як розповіла заступниця директора по роботі з дітьми у закладі культури «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Ірина Єліна, у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва провели пізнавальний квест «Що я знаю про Європу?», на який запросили учнів 8-Г класу КЗ «Вінницький ліцей № 10».

Для дітей важливо розуміти, що таке європейська ідентичність – це спільні цінності, які об'єднують нас усіх: свобода, демократія, права людини та соціальна справедливість. Розповідаючи дітям про це, ми не лише навчаємо їх, але і виховуємо свідомих громадян, які здатні брати активну участь у будівництві кращого майбутнього. Відзначення Дня Європи в умовах війни надає нам можливість показати незламність нашого народу та готовність до змін, – каже Ірина Єліна.

Нагадаємо, відбулась позачергова сесія Вінницької міської ради. Вона присвячена ратифікації у Вінниці угоди про побратимство нашого міста з французьким Нансі, а також ратифікації Тристоронньої угоди Карлсруе-Нансі-Вінниця.

Читайте також

У Вінниці презентували поштові марки, присвячені маршруту Camino Podolico
Детальніше
Культурний маршрут Європи: у Вінниці відкрили атрибут початку Подільського шляху святого Якова
Детальніше
Вінницький ансамбль «Радість» підкорив своїми виступами глядачів Франції та Польщі
Детальніше
У Вінниці презентували виставку ілюстрацій до повісті Коцюбинського «Тіні забутих предків»
Детальніше
Екскурсія підземеллям - у Вінниці відбудеться концерт до Дня святого Якова
Детальніше
Плести з рогози навчались учасники етнічного вікенду у Щітках
Детальніше