Змагання зі спортивного плавання на честь Марії Гавриш провели у Вінниці

Змагання зі спортивного плавання на честь Марії Гавриш провели у Вінниці

11:20 09.04.2024

У Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної відбулись дводенні змагання з плавання, присвячені пам'яті рекордсменки Марії Гавриш. Участь у заході взяли понад 85 юних спортсменів.

Організатори турніру: департамент освіти Вінницької міськради та Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної.

Змагання проводять з такою метою:

  • розвиток і популяризації плавання,
  • підвищення рівня спортивної майстерності плавців,
  • патріотичного виховання молоді,
  • задля налагодження дружніх стосунків у галузі спорту.

У програмі змагань – олімпійські дистанції, різні вікові категорії та стилі плавання. Участь у турнірі взяли хлопці та дівчата, також були проведені командні змагання, щоб в результаті проявити найкращий і найшвидший результат.

Як розповіли організатори, змагання проводять з 2007 року. Раніше вони мали статус міжнародних, але в умовах воєнного стану змагання мають статус Всеукраїнських.

У змаганнях беруть участь спортивні команди нашого міста, Тернополя та Хмельницького. Але ми щасливі, що можемо провести такий турнір. І це відбувається тільки завдяки Збройним Силам України, нашим Захисникам і Захисницям, які мужньо боронять нашу Батьківщину, захищаючи мирне небо, аби наші діти могли навчатися, відвідувати гуртки, ходити на спортивні секції, мати досягнення та розвиватися, – зауважила директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко.

Також вона додала, що символічною є і назва турніру.

Марія Гавриш – вінничанка, олімпійська чемпіонка та неодноразова переможниця багатьох змагань з плавання різних рівнів. Вона – зразок для наших дітей у досягнені мети та розвитку, – зауважила вона.

У результаті змагань учасники подолали різні дистанції та вибороли свої нагороди.

Сьогодні багато переможців, але я тут заради емоцій, які відчувають тільки ті люди, які, як і я, не уявляють свого життя без водного спорту, – зауважила вихованка Палацу дітей та юнацтва Анна.

Нагадаємо, в міському Палаці дітей та юнацтва відбулись дводенні змагання з плавання, присвячені пам'яті рекордсменки Марії Гавриш. Участь у заході взяли понад 100 юних спортсменів.

Читайте також

У Вінниці відбулось нагородження призерів Відкритого чемпіонату громади з футзалу
Детальніше
У Вінниці відбувся забіг до 10-річчя започаткування Цивільно-військового співробітництва у ЗСУ
Детальніше
Жмеринчани представлятимуть Україну на Чемпіонаті Світу з кікбоксингу
Детальніше
Двоє гравців вінницької "Ниви" - у збірній 26 туру Другої ліги
Детальніше
Вінничани вдало виступили на чемпіонаті України серед юнаків зі спортивної радіопеленгації
Детальніше
Вінницькі баскетболісти стали чемпіонами України серед чоловічих команд
Детальніше